Stor fest för Sveriges hetaste teknikbolag

2011-03-30 07:37  

Mer än 400 personer samlades i går på Berns salonger i Stockholm för att höra när Ny Teknik och Affärsvärlden presenterade årets upplaga av 33-listan.

Representanter för de 33 bolagen fanns på plats. I vimlet fanns också gott om riskkapitalister, företagsrådgivare och andra som var nyfikna på vilka som utsetts till Sveriges 33 hetaste, unga teknikbolag.

Listan presenterades från stora scenen av chefredaktörerna för Ny Teknik och Affärsvärlden. Huvudtalaren Rikard Steiber, chef för marknadschef för mobilannonser på Google i USA, berättade om vad svenska entreprenörer kan lära av Google.

Lös stora, viktiga problem. Ha som ambition att förändra världen. Var kräsen vid rekryteringen. Tänk banbrytande och globalt, var några av råden.

Tre av företagen fick chansen att göra en så kallad elevator-pitch: en presentation av företaget på en minut för potentiella investerare.

En handuppräckning i publiken visade att flest var villiga att investera i medicinteknikföretaget Redsense Medicals dialyslarm.

Hur Sverige kan bli världsbäst på innovation diskuterades av en panel där Rikard Steiber deltog tillsammans med Anna Haupt, grundare av företaget Hövding, ett av de 33 på listan, Jonas Malmlund partner på Deloitte, Peter Strömbäck, vd för Innovationsbron, Claes de Neergaard, vd för Industrifonden samt Karin Nordborg, advokat och partner på Danowsky och partners.

Att Sverige måste satsa mer på kvalitet i skola och på universitet var panelen överrens om. En annan punkt som togs upp var att satsa mer på försäljning och kommersialisering. 

Karin Nordborg kom med en uppmaning: ”Sluta curla barnen. Annars får vi inga framtida entreprenörer.”

Marie Alpman

Mer om: 33-listan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt