Nu drar 33-listan igång

2014-03-04 10:36  

På tisdagkvällen går 33-listans första regionsfinal av stapeln i Lund. Tre företag kommer att tävla om en plats på listan för Sveriges hetaste teknikbolag.

33-listan består av 33 teknikföretag. Fyra av dem tas ut på de regionala finalerna runt om i landet.

På tisdagskvällen tävlar företagen Mapillary, Avidicare och Pingpal om en plats på listan.

- Det är spännande att se hur det går. Vi ser ljust på framtiden och planerar att expandera utanför Sverige. Att komma med på 33-listan skulle vara ett erkännande för vår teknik och vara mycket kul och hedrande, säger Peter Ekolind, vd på Avidicare.

Avidicare har utvecklat en renrumsteknik för operationssalar. Tekniken ska drastiskt sänka energikostnaderna samt ge en bättre arbetsmiljö för personalen. Företaget har även ett mål att tekniken ska minska risken för infektioner med resitenta bakterier i samband med operationer.

Mapillary har byggt en streetview-tjänst liknande Googles. Bilderna till tjänsten skickas in av användarna genom en app. Företaget ska sedan sälja bilderna vidare till exempelvis bokningssajter eller karttjänster.

Pingpal har gjort en teknikplattform för kommunikation och positionering till appar. De ska sedan ta betalt för trafiken som appen genererar. Tekniken sparar inte någon kommunikation och kan därför inte lämnas ut.

Efter Lund kommer 33-listeturnén att komma till Göteborg, Linköping och Uppsala.

Ville Westman

Mer om: 33-listan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt