Mingel: Fest för Sveriges framtidshopp

2012-04-18 07:47  

Närmare 500 personer samlades i går, tisdag, på Berns i Stockholm för att fira Sveriges 33 hetaste unga innovationsbolag.

Intresset var rekordstort när Ny Teknik och affärsvärlden igår kväll presenterade 33-listan på Berns salonger i Stockholm. Närmare 500 personer fanns på plats när tidningarnas chefredaktörer Mats Engström och Jon Åsberg klev upp på scenen för att avslöja årets 33 vinnarföretag.

Huvudtalare för kvällen var John Elvesjö som grundande företaget Tobii efter studierna på KTH. Tobii var ett av företagen som fanns med på den allra första 33-listan. I dag har företaget vuxit till 350 anställda och fick nyligen in halvledarjätten Intel i ägarskaran. John Elvesjös råd till entreprenörerna i publiken var att jobba hårt, ha tålamod och ha stora visioner.

- Kan man bli stor i Sverige kan man också bli stor i världen.

Tre av vinnarföretagen fick chansen att göra en så kallad elevator pitch: en presentation på en minut för potentiella investerare. Publiken fick sedan rösta om vilket företag de helst skulle satsa en miljon i. Segrade gjorde Göteborgsföretaget Heliospectra som utvecklar intelligenta ljussystem för växthus.

Publiken bjöds också på en paneldebatt om riskkapital. I panelen deltog John Elvesjö, Pär-Jörgen Pärsson, partner på riskkapitalbolaget Northzone, Claes de Neergard, vd för Industrifonden, Peter Danowsky delägare på Danowsky & partners och Katarina Segerborg, direktör för verksamhetsutveckling på Innovationsbron.

Marie Alpman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt