Startup

Jätte inom magnetkameror väljer svensk mätmetod

Tommy Johansson, vd på Amra, visar mätning av fett. Foto: Christian Rhen
Den smarta algoritmen för bildanalys av magnetkamerabilder avslöjar både typ av fett (bilden till vänster) samt muskelmassan (bilden till höger). Foto: Amra
Musklerna framträder tydligt och beräkningarna ger uppgift om muskelmassan. Foto: Amra
Sex minuter i en magnetkamera och en smart algoritm för bildanalys får olika depåer av fett i kroppen att träda fram. Bukfettet som bäddar in organen lyser i rött och underhudsfett i blått. Foto: Amra

Sex minuter i magnetkameran avslöjar kroppens olika fettdepåer och storleken på muskelmassan. Nu ska Linköpingsföretaget Amra:s smarta bildanalys användas i jätteföretagets magnetkameror över hela världen.

Publicerad

Skanna kroppen i en magnetkamera och behandla data med en smart algoritm. Ut kommer exakta uppgifter om mängd och typ av fett liksom storleken på muskelmassan. Bakom tricket ligger Linköpingsbolaget Amra.

I januari blev tekniken CE-märkt. Det betyder att den får användas i vården inom Europa. I veckan meddelade också den globala magnetkamerajätten GE Health Care att styrprogrammet som magnetkameran behöver nu ingår i programuppdateringarna för alla deras magnetkameror. Därmed får 25 procent av världens alla magnetkameror möjlighet att tillämpa tekniken.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här