Innotel ger sig på roamingkostnaden

2015-06-17 17:16  
Mattias Hansson, medgrundare och vd för Innotel. Foto: Anna Sigvardsson

33-LISTAN. Det är dyrt att ringa mobilt när man är utomlands. För konsumenter finns billigare internettelefoni, men ingenting är anpassat för företag. Innotel säger sig ha löst problemet och siktar på företagsmarknaden.

Att skaffa lokala sim-kort eller att ringa med Skype, Viber eller Rebtel när man är utomlands, är normalt inget för större företag av flera skäl – det krävs datauppkoppling eller rutiner som inte passar stora organisationer.

Innotel konstaterar också att marknaden för internationell roaming är värd 50 miljarder dollar för företag, mot 15 miljarder dollar för konsumenter.

Företaget har utvecklat en patenterad lösning för automatisk så kallad call-back. Användaren ringer upp ett nummer ur telefonboken som vanligt, men i bakgrunden kopplas numret som ett lokalsamtal och sedan vidare via internet till låg taxa.

Lösningen liknar svenska Rebtels, men är helt automatiserad och fungerar på resa utan ändrade inställningar. Dessutom kan mobilappen massinstalleras på ett företags samtliga mobiler via ett administrationssystem.

Besparingen är enligt Innotel över 75 procent i snitt på utlandssamtal, och över 50 procent vid roaming. Två stora svenska industriföretag med totalt över 50 000 användare ska börja använda tekniken.

Innotel

Gör: Automatisk teknik för billiga mobilsamtal på resa.

Ort: Göteborg.

Startår: 2011.

Anställda: 6

Omsättning 2014: 1 Mkr.

Riskkapital: 0.

Huvudägare: Grundare, privata investerare.

Mats Lewan

Mer om: Innotel 33-listan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt