Häng med när Västsveriges hetaste teknikbolag utses!

2017-03-14 07:03  

1928 Diagnostics. Monivent. BLB Industries. I kväll möts tre av Sveriges mest lovande unga teknikbolag för att tävla en placering på årets 33-listan.

Heta 33-listan presenteras på finalen i Stockholm! Läs mer här!

Efter att ha besökt Linköping, Umeå och Malmö står nu Göteborg på tur för 33-listeturnén.

Tre bolag har valts ut: 1928 Diagnostics, Monivent och BLB Industries.

I dag möts framtidshoppen på Gothia Towers för att fajtas om att säkra en plats på 33-listan.

Läs mer: Här är bolagen som tävlar i Göteborg

Under kvällen kommer de unga bolagen att grillas av en lokal jury, samt få genomföra en så kallad "elevator-pitch" – en slags säljpresentation i turbofart – framför publiken.

Företaget som övertygar juryn om det har störst potential utses till regional vinnare  i Göteborg – vilket också innebär en säker placering på årets 33-lista, som presenteras i sin helhet den 4 april.

Men 33-listans Göteborgsfinal bjuder också på annat – bland annat kommer publiken få lyssna på en inspirationsföreläsning av Sofie Lindblom, innovationsexpert med erfarenhet bland annat från Spotify.

Dessutom kommer den svenska startup-scenens utveckling under de senaste tio åren att diskuteras av en panel bestående av Sofie Lindblom, Niclas Norlén från Lumenradio, Torsten Dobbertin från Teknikföretagen och Helen Rönnholm från Business Sweden.

Du som vill följa kvällens tävling kan göra det via Ny Tekniks Instagramkonto och vår Facebook-sida.

Kvällens vinnare kommer att utannonseras på nyteknik.

Kalle Wiklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt