Fullt hus när 33-vinnarna avslöjas

2016-04-12 17:48  

I kväll klockan sju avslöjas vilka företag som tagit plats på nionde upplagan av Ny Tekniks och Affärsvärldens lista över Sveriges 33 hetaste bolag.

Just nu har drygt 500 personer trängt ihop sig i lokalerna på Münchenbryggeriet i Stockholm för att få reda på vilka företag som platsar på årets lista 33-lista.

Listan är Ny Tekniks och Affärsvärldens årliga lista över unga, lovande teknikföretag. I år är det nionde gången som tidningarnas redaktioner valt ut de företag som är hetast just nu.Kriterierna är att bolagen måste vara baserade i Sverige, inte vara äldre än sju år gamla och vara byggda på en teknisk innovation som har möjlighet att förändra spelreglerna i sin bransch. 

Inför årets lista är det många som känt sig kallade och juryn har granskat nära 250 nominerade bolag inför kvällen.

– I år har varit det tuffaste året på länge för att komma med på listan. Flera av bolagen som kvalat in har varit kandidater tidigare men först nu kommit tillräckligt långt för att platsa, säger journalisten Anders Thoresson, som varit med i urvalsarbetet för alla 33-listor sedan starten 2008

Kvällens event har förutom de 33 vinnande företagen och entreprenörer också lockat både privata och statliga investerare som hoppas hitta framtida investeringar.

– 33-listan är ett bra tillfälle att hitta nya duktiga entreprenörer. Många har vi träffat tidigare men några är nya varje år, säger Jessica Nilsson som är investeringsrådgivare på Northzone.

Mer om 33-listan hittar du här.

Det här är 33-listan

33-listan utser Sveriges mest lovande unga teknikföretag.

För att få komma med på listan krävs att företaget:

  • Är baserat på en innovation.
  • Är max sju år, det vill säga startat 2009 eller senare.
  • Ej är noterat på någon form av handelsplats.

Ett företag kan vara med på 33-listan max tre gånger.

Företagen granskas av redaktionerna på Ny Teknik och Affärsvärden som också utser de slutliga vinnarna.

Jonas Ryberg

Mer om: 33-listan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt