Flexqube växer med lego för industrin

2015-06-11 17:24  
Flexqubes vd Anders Fogelberg. Foto: Flexqube

33-LISTAN. Från noll till 40 miljoner i omsättning på fem år. Flexqube i Göteborg har på kort tid fått ordentlig snurr på sina logistikvagnar i byggsats - inspirerade av lego.

De tre grundarna bakom Flexqube byggde mycket med lego som barn. Nu säljer de ett eget industriellt lego. Från ett antal grundbitar går det att skapa ett närmast oändligt antal olika vagnar och annat som behövs för den interna logistiken i en fabrik.

- En oglamorös produkt som ingen tänkt så mycket på tidigare, säger Flexqubes vd Anders Fogelberg.

Industrin har upptäckt fördelarna. Sedan försäljningen kom igång för tre år sedan har omsättningen skjutit i höjden. Förra året landande den på 14 miljoner kronor. I år kan den växa upp mot 40 miljoner.

Bland kunderna finns många globala koncerner som gör allt från lastbilar och flygplan till traktorer och vindkraftverk.

Förutom att de kan byggas om efter behov ger Flexqubes vagnar en bättre ergonomi för de anställda i produktionen. De är lätta att rulla, kan förses med olika handtag och går enkelt att sänka för att anpassas till montörens längd.

Flexqube

Gör: Flexibel materialhantering.

Ort: Göteborg.

Startår: 2010

Anställda: 10.

Omsättning 2014: 14 Mkr.

Riskkapital: 0.

Huvudägare: Grundarna.

Marie Alpman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt