Avslöjar nätverkets svaga punkter

2016-04-12 19:00  

Med ett nytt verktyg för att modellera och simulera stora it-system avslöjas svagheterna. Det visar också var investeringar i it-säkerhet gör bäst nytta.

Vilken väg är det mest sannolikt att en angripare tar in i vårt nätverk? Hur kan vi förbättra vår it-säkerhet på bästa sätt? Med sitt verktyg för simulering av ett företags it-infrastruktur hjälper Foreseeti sina kunder att förbättra sin it-säkerhet.

I Foreseetis programvara skapas först en nulägesbild av infrastrukturen – servrar, användare, deras datorer och så vidare. Varje objekt har sina unika egenskaper. Allt detta utnyttjas i simuleringarna för att hitta möjliga attackvägar och andra säkerhetsproblem. Därefter görs en simulerad hackerattack som avslöjar var potentiella problem finns.

Användaren kan sedan testa olika åtgärder och hitta dem som ger bäst effekt i förhållande till investeringskostnaderna.

– Vi visar var sårbarheterna finns, hur de kan adresseras och hur man bör prioritera. Då kan vi hjälpa våra kunder att förbättra sin it-säkerhet på bästa sätt, säger företagets vd Joakim Nydrén.

Foreseeti

Gör: Cad-verktyg för it-säkerhet.

Ort: Stockholm.

Startår: 2014.

Anställda: 18.

Omsättning 2015: 0,1 Mkr.

Riskkapital: 15 Mkr.

Huvudägare: Grundarna, KIC Innoenergy, anställda.

Anders Thoresson

Mer om: 33-listan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt