Startup

Återvinning och solkraft segrade

- Det är en stor ära att få vara med 33-listan, säger David Epstein, vd för Sol Voltaics, flankeras av Lars Lindqvist, regionchef Teknikföretagen Syd och Ny Tekniks Marie Alpman. Hans Eric Melin, vd för Optisort vann en plats på 33-listan. Han fick en hård match av Minestos vd Anders Jansson (till höger) och Per Adolfsson, verksamhetschef på Sentient (till vänster). Foto: Pontus Tideman/Marie Alpman

Effektiva solceller och en intelligent sopsorteringsmaskin tog hem segern när 33-listans regionala finaler avgjordes i Lund och Göteborg. Sol Voltaics och Optisort är med på listan över landets mest lovande, unga teknikbolag.

Publicerad

– Det är en stor ära, sade David Epstein, vd för Sol Voltaics i Lund, när det stod klart att företaget vunnit 33-listans regionala final i Lund.

Sol Voltaics tävlade mot två andra unga, lovande teknikbolag: Speximo som utvecklar ett miljövänligt alternativ till tensider baserat på stärkelse från quinoa, samt Crunchfish som styr mobiler och läsplattor med gester genom en programbaserad lösning.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här