33-företaget Flightradar går in i Skysense

2016-06-30 14:07  
Foto: Pixabay

33-företaget Flightradar24 investerar i Skysense, som bygger transpondrar för drönare

Flightradar24 har bestämt sig för att investera i Stockholmsföretaget Skysense, som bygger transpondrar för drönare. Pengarna ska användas för fortsatt utveckling.

I pressreleasen står endast att investeringen är "väsentlig", men Flightradars vd Fredrik Lindahl berättar för Ny Teknik att det handlar om "flera miljoner".

Flightradar24 fanns på Ny tekniks 33-lista 2015. Via bolagets appar, det finns både en gratis- och en betalvariant, går det att följa var flygplan befinner sig på sina flygvägar runt om i världen.

Flightradar24 följer över 150 000 flyg varje dag, och hittills har 30 miljoner appar har laddats ner.

Tekniken som används för att spåra flygplanen är ADS-B transpondrar, samt rapporter från ett nätverk av privatpersoner som rapporterar in var flygplan befinner sig. Man har också ett samarbete med den amerikanska luftfartsmyndigheten Federal Aviation Administration (FAA), som bidrar med flyginformation från USA och Kanada.

Mer om: Flightradar 24

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt