Startup

33-bolag har svårt att hitta utvecklare

Vinnarna av årets 33-lista. Foto: Christian Rehn
Publikprisvinnaren Manomotion, som utvecklat nästa generations vr-mus, har för stunden inget kapitalproblem utan är i behov av kompetens. –Vi behöver forskare på hög nivå inom främst signalbehandling. Sådana är svåra att få tag på i Sverige, säger Shahrouz Yousefi och nämner också bostäder som en utmaning. Foto: Christian Rehn
Againity, som gör klimatsmart el av sopor, pekar på de låga svenska elpriserna för icke-förnyelsebar energi som ett problem. – Det minskar incitamenten att välja vår produkt, säger Elin Ledskog. Kapital utgör dock det största behovet just nu, flikar vd David Frykerås in (i mitten). Till höger: Joel Bertilsson.
1928 Diagnostics, som tagit upp kampen mot antibiotikaresistensen, är i stort behov högkompetenta programmerare och bioinformatiker: – Men eftersom vi säljer till sjukvården är även de poliska förutsättningarna viktiga. Personaloptioner är också en viktig fråga, säger Susanne Staaf (t.h). Till vänster Kristina Lagerstedt. Foto: Christian Rehn

Vad behöver nystartade teknikbolag för att växa ur startup-fasen? Främst kapital och kompetens, berättar årets 33-vinnare.

Publicerad

Den tionde 33-listan presenterades i förra veckan av Ny Teknik och Affärsvärlden. Tidigare år har Spotify, Truecaller och Yubico tagit plats, bolag som i dag har växt till världssuccéer.

Vägen mot global framgång är lång och krokig. Gemensamt för alla bolag på 33-listan är dock viljan att växa. Vad anser de själva att de behöver för att göra det? Under 33-listangalan på Münchenbryggeriet i Stockholm gjorde Ny Teknik därför en liten enkät bland bolagen.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här