ANNONS FRÅN XYLEM WATER SOLUTIONS

Xylem: ”Vi kombinerar kul teknik med något som känns bra i hjärtat”

Jonas Romfelt, Director Product Development på Xylem, gästar veckans avsnitt av karriärpodden Work at X. För teknikjournalisten Elin Häggberg berättar han om bolagets arbete med att förse människor med rent vatten genom högteknologiska lösningar.

Publicerad Uppdaterad

Xylem är ett ledande globalt bolag inom vattenteknik som utvecklar tekniska lösningar för vattnets kretslopp. Deras produkter och tjänster förflyttar, behandlar, analyserar, övervakar och återför vatten till miljön för allmännyttiga företag, industri, bostäder och kommersiella byggnader. Den teknik som Xylem utvecklar möjliggör att fler människor världen över har tillgång till rent vatten, något som lockade Jonas Romfelt till bolaget:

– Jag blev tipsad av en tidigare kollega att söka en tjänst på Xylem. Jag triggades av att få jobba med någonting som kombinerar kul teknik med någonting som känns bra i hjärtat, och då lockade Xylems vattentema. Tillgång till rent vatten ska inte stå i vägen för samhällsutveckling, säger han i podden.

I podden pratar Jonas Romfelt och Elin Häggberg också om Xylems svenska varumärke Flygt och deras dränkbara pumpar, de utvecklingsmöjligheter som finns inom bolaget samt om den digitala teknikutveckling som sker och hur det påverkar Xylem.

Detta och mycket mer får du höra i veckans avsnitt av Work at X. Lyssna på avsnittet med Xylem, och alla andra avsnitt, här.

Fakta

Work at X är podden för alla ingenjörer och ingenjörsstudenter som letar efter den perfekta arbetsgivaren. I varje avsnitt möter programledaren och teknikjournalisten Elin Häggberg ett nytt företag som berättar om hur de står ut i konkurrensen om arbetskraften. Work at X produceras av contentbyrån Borg Owilli. Det här avsnittet görs i samarbete med Xylem. Lyssna här.