ANNONS FRÅN ATLAS COPCO

Vassa ingenjörer pushar Atlas Copco framåt

Karolina Majstrovic, Software Developer och teamledare på Atlas Copco Industrial Technique.

Unga ingenjörstalanger och senior kompetens tar Atlas Copco Industrial Technique in i framtiden. Målet är att aldrig stå still för att behålla marknadsledande position och hjälpa kunderna in i den digitala eran.

Publicerad Uppdaterad

Med över 140 års erfarenhet är Atlas Copco Industrial Technique en spelare att räkna med när det gäller innovativa kompressorer, monteringssystem och industriverktyg. För att ligga i framkant även i framtiden satsar företaget på att hela tiden utveckla produktportföljen.

En av talangerna hos Atlas Copco Industrial Technique som bidrar till detta är Karolina Majstrovic som började på företaget 2018 med en ingenjörsutbildning på hemmauniversitetet i Zagreb i ryggen. Nu är hon Software Developer och teamledare på Atlas Copco Industrial Technique i Sverige. Tillsammans med sitt team arbetar hon med mjukvaruutveckling och programmering av produkter enligt kundernas önskemål och krav.

Implementerar nya lösningar i befintliga produkter
– Det som lockade mig att börja på Atlas Copco Industrial Technique var framförallt atmosfären, jag kände redan på arbetsintervjun att företaget hade en god stämning. Jag tyckte också att företagets långa historik och deras tydliga fokus på hållbarhet var väldigt tilltalande, säger Karolina Majstrovic och fortsätter:

– Atlas Copco Industrial Technique är ett företag som bygger på innovationer, och hela tiden arbetar med att förbättra befintliga produkter och implementera nya innovationer som 5G-anslutning i dessa. Det är spännande att vara en del av den resan.

Företaget har ett labb där medarbetarna kan testa framtida lösningar med 5G-anslutning, för att redan nu vara förberedda inför den dagen då kunderna efterfrågar den tekniken. Tanken är att arbeta agilt, och vara redo för snabba anpassningar efter marknaden. Karolina Majstrovic och hennes team arbetar därför med att utveckla funktioner för nya och befintliga produkter med nutidens programmeringsspråk.

– Ledningen uppmuntrar alla medarbetare att vara självgående och att komma med idéer som kan lyfta våra produkter till nästa nivå, säger Karolina Majstrovic.

”Kollegorna litar på mitt omdöme”
Karolina Majstrovic är med sina 28 år en ung spelare på sin arbetsplats. Hon lyfter att Atlas Copco Industrial Technique jobbar med att skapa en bra mix av ingenjörer med uppdaterad kompetens och seniora nyckelspelare med lång erfarenhet.

– Kollegorna med lång erfarenhet behandlar oss unga med stor respekt. Våra idéer hörsammas och diskuteras i lika hög grad som deras. Jag upplever att jag ses som en tillgång, och att mitt omdöme som teamledare i en grupp med väldigt blandade erfarenheter litas på. Det känns bra att vara en del av en arbetsplats som välkomnar ständig utveckling, säger Karolina Majstrovic.

Annonsinformation:

Industriella idéer för världen framåt. I nära samarbete med våra kunder skapar vi på Atlas Copco affärskritiska lösningar för framtidens industri. För oss går nytänkande och hållbarhet alltid hand i hand.

Atlas Copco grundades i Stockholm 1873 och har i dag kunder i mer än 180 länder. År 2019 hade företaget en omsättning på 104 miljarder kronor och cirka 39 000 medarbetare vid årets slut. Mer information finns på www.atlascopcogroup.com 

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till brandarena@nyteknikgroup.se.