ANNONS FRÅN RECAB

Världsledande Danfo valde Recab

Danfo i Nora är världsledande på offentliga sanitetslösningar och grundades av Nobelkoncernen 1969. Danfos toaletter för offentlig miljö är komplexa anläggningar där allt mer automatisering ställer höga krav på tekniken.

Publicerad Uppdaterad

Danfo valde Recabs produkter och tjänster för driftsäker fjärrstyrning. – Vi valde Recab tack vare den bra helhetslösningen, säger Ola Sjöstedt, projektledare på El & Automation i Nora som ansvarat för installationen i Danfos toalettbyggnader.

Som hårdvara valdes 3G/4G-routern EBW-L100 från INSYS vilken installeras i toalettbyggnadens apparatskåp. EBW-L100 är en industriell router vars kompakta format gör att den tar liten plats på DIN-skenan. Dessutom har den inbyggd brandvägg och klarar olika typer av VPN-lösningar. Sammantaget ger det en hårdvara som är pålitlig och lättplacerad, samtidigt som den är lätt att uppgradera när behovet uppstår.

– Routern är enkel att driftsätta och tar liten plats, säger Ola Sjöstedt.

Läs mer om routern EBW-L100 här

Molntjänst till fjärrstyrningen

Nästa ingrediens som Recab levererat är Insys VPN-tjänst, Insys icom Connectivity Suite, som passade Danfos behov. Det är en molnbaserad tjänst som är både säker och lättanvänd. Många av Danfos toaletter är stationerade utomlands så man sparar därför både resor och miljö tack vare att mycket kan göras på distans.

– Molntjänsten är väldigt stabil. Om de haft service på tjänsten så meddelas det alltid i god tid av Insys, berättar Ola Sjöstedt som tack vare molntjänsten kan sköta uppdatering av mjukvara eller stötta lokala tekniker vid driftsättning på distans.

Läs mer om molntjänsten här

Höga säkerhetskrav

Andra saker som kan skötas på distans är till exempel om man ska lägga till ett brandlarm eller en ny betallösning. Förutom larm från toaletterna som kan gälla allt från värme, brand och öppna dörrar går det också att få ut statistik. Routern tillsammans med VPN-tjänsten används i cirka 150 offentliga toaletter på olika håll i världen.

– Recab har varit en bra partner och vi har fått produkterna i god tid och alltid fått bra support vid behov. Tekniken går framåt och i framtiden kommer det vara än mer uppkopplat, berättar Magnus Appelgren, produktchef på Danfo.

Recabs samarbetspartners:

Danfo

El & Automation i Nora

INSYS