ANNONS FRÅN SEK SVENSK ELSTANDARD

Världens främsta experter till Stockholm i höst

I höst samlas världens främsta experter inom elektroteknisk standardisering i Stockholm för IEC General Meeting 2020. Värd är SEK Svensk Elstandard som hoppas att mötet leder till internationella samarbeten och kunskapsutbyte.

Publicerad Uppdaterad

Den 13 december 2019 kom regeringen med sin nya exportstrategi. Ett syfte med exportstrategin är att visa på hur Sverige ska agera för att främja frihandel. I strategin står det också att man ska underlätta för internationell standardisering. Organisationen SEK Svensk Elstandard, som ansvarar för all standardisering inom det elektrotekniska området i Sverige och är medlem i den internationella standardiseringsorganisationen IEC, välkomnar den nya strategin.

– Den är ett fantastiskt avstamp, men medför också att vi måste börja satsa ordentligt på att få ut våra experter inom den internationella standardiseringen för att vi ska kunna vara relevanta från svensk sida. Det är idag vi bygger morgondagens tekniska standardisering och utveckling, säger Thomas Korssell, vd på SEK Svensk Elstandard, och tillägger:

– Sverige baserar en stor del av sin ekonomi på handel med andra länder, vår egen marknad är ganska liten. Därför är detta viktigt, för standardisering är ett verktyg för att öka exporten.

Det händer under IEC General Meeting 2020

Även i höst kommer SEK Svensk Elstandard bidra till internationell prägel – och sätta Sverige på standardiseringskartan. Mellan 5 och 9 oktober kommer organisationen nämligen att vara värd för IEC General Meeting 2020. Fler än 2 000 av världens främsta experter inom elektroteknisk standardisering kommer att delta på årsmötet, som främst hålls på Waterfront Congress Centre i centrala Stockholm, men också i närliggande sidolokaler.

– Runt 40–50 olika tekniska områden ska behandlas och över 350 möten kommer att hållas. Ett av de främsta syftena med IEC General Meeting 2020 är att skapa en unik möjlighet för nätverkande. Vi vill bidra till internationella samarbeten och kunskapsutbyten för att främja svensk handel och export, säger Thomas Korssell.

Läs mer om IEC General Meeting 2020.

Under dagarna i oktober kommer cirka 50 tekniska kommittéer att samlas och många världsledande företag kommer att vara på plats. Av de hundratals möten som anordnas, ska flera handla om energiomställningen, batterier, säkerhet och miljöfrågor.

– Vi kommer också att prata om självkörande fordon och de moraliska och etiska frågeställningar som uppstår i användningen av dem. Vi ska syna den framtida utvecklingen på otroligt många områden, säger Thomas Korssell och avslutar:

– Det känns väldigt kul att det är vi som anordnar det här jättemötet, som också ger en ypperlig möjlighet till deltagande av våra svenska aktörer och företag.

Fakta

SEK Svensk Elstandard är stolt värd för IEC General Meeting 2020, ett internationellt möte som pågår mellan 5 och 9 oktober. Ett deltagande ger en unik möjlighet att synas på en internationell arena lokalt. Läs mer på www.elstandard.se. På SEK:s webbplats kan du läsa mer om vad som är på gång inom den elektrotekniska standardiseringen och utvecklingen inom de olika områdena, som IoT, smart energi, elfordonsladdning m.m. Välkommen till SEK!