ANNONS FRÅN PACKSIZE

Var med och utveckla teknik för paketeringslösningar on-demand

Packsize revolutionerar hur logistikavdelningar jobbar genom att tillhandahålla paketeringslösningar som skräddarsyr förpackningar i rätt storlek för varje produkt.

Publicerad Uppdaterad

On-demand-tekniken innebär en kostnadsbesparing för företag då mindre material och lageryta behövs, samtidigt som miljövinsten blir att förpackningarna tar mindre plats under transport. Packsize är världsledande inom paketeringslösningar on-demand, och söker nu utöka sitt R&D-team i Enköping med fyra nya roller för att säkra att man fortsätter att vara världsledande inom området.

I Sverige förra året köpte nio av tio internetanvändare varor eller tjänster via internet som sedan levererades via posten, enligt rapporten Svenskar och Internet. I takt med att e-handeln växer skickas också en enorm mängd paket över hela världen. Packsize on-demand-lösning gör det möjligt att ta fram förpackningar i rätt storlek varje gång, vilket motverkar att halvtomma förpackningar med mycket paketeringsmaterial fyller upp lastbilar och annan transport. Det leder på sikt till att färre lastbilar behövs på vägarna vilket får en positiv inverkan på miljön.

- Vi hjälper till att skapa en fantastisk kundupplevelse när någon beställer något online genom att ta fram förpackningar i rätt storlek varje gång. Vår största bedrift som företag har varit vår inverkan på samhället när det kommer till hållbarhet eftersom vi sparar på jordens resurser för nästa generation genom att kunna tillhandahålla teknik för skräddarsydda förpackningar för e-handelsförsändelser runtom i världen, säger Hanko Kiessner, VD Packsize.

- Detta har varit ett problem för våra kunder som vi har kunnat lösa och vi har fått ett fantastiskt gensvar från kunderna på de platser där vi redan har implementerat Packsize-systemet, berättar Don Ralph, Senior Vice Presidet of Supply Chain & Logistics, Staples i USA.

Packsize kunder kan reducera sina koldioxidavtryck genom att använda sig av Packsize maskiner som del av deras logisiktlösning. On-demand innebär att mindre wellpapp används, att utfyllnadsmaterial kan minimeras och att förpackningar tar mindre utrymme under transport.

Packsize är ett globalt företag med anställda på fyra kontinenter och som har valt att lägga den mesta av utvecklingen och produktionen av sina högteknologiska maskiner i Sverige. Företaget har idag 400 anställda varav över 100 i Enköping. R&D-avdelningen i Sverige jobbar med att utveckla maskinerna med både hårdvara och mjukvara, alltid med ett tydligt hållbarhetstänk.

-  Jag ville skapa ett framgångsrikt företag som inte förstörde planeten. Vi har uppfunnit en helt ny industri, paketeringslösningar on-demand. Att sticka ut och utmana logistikbranschen kräver mod, hårt jobb och fantastiska talanger i teamet, säger Hanko Kiessner, VD Packsize.

Det finns en växande efterfråga på Packsize maskiner, och företaget befinner sig just nu i en tillväxtfas. Packsize jobbar med att utveckla nya maskiner med nya funktioner och smarta lösningar. Till det arbetet söker man utöka R&D-teamet i Enköping med fyra roller; Control System Engineer, Elkonstruktör, Embedded Software Developer och AI and Machine learning.

Packsize lägger hög vikt på utveckling och innovation. På plats på kontoret i Enköping finns ett labb där man tar fram prototyper och genomför tester, för att kunna utveckla från idé till färdig produkt inhouse. Just nu gör man bland annat en satsning inom AI och machine learning, med avancerad mjukvara som kan samla in och analysera data på rätt sätt för att på förhand kunna ge indikationer på om vissa enheter inom en maskin behöver bytas ut för att på förhand kunna motverka att produktionen stannar av. Att vara en del av Packsize R&D-avdelning innebär att man får jobba med den senaste tekniken på ett tillväxtföretag som del av ett globalt team som delar en mission om att göra logistikbranschen mer hållbar.

Vill du ingå i Packsize R&D-team och vara med och ta fram morgondagens hållbara förpackningslösningar? Rekryteringen görs i samarbete med Skills Rekrytering, besök  www.skillsrekrytering.se för att läsa mer om de lediga tjänsterna eller kontakta Annika Frii på 070- 33 55 290 eller annika@skillsrekrytering.se.