ANNONS FRÅN SVENSK KÄRNBRÄNSLEHANTERING AB

Unika projektet: Ska vara säkert i hundratusen år

I veckans avsnitt av karriärpodcasten Work at X gästas Elin Häggberg av Jessica Palmqvist från Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB. I podcasten pratar de bland annat om SKB:s speciella uppdrag, nämligen slutförvaringen av använt kärnbränsle och annat kärnavfall.

Publicerad Uppdaterad

Svensk Kärnbränslehantering AB, eller kort och gott SKB, arbetar med att ta hand om radioaktiva avfall från elproduktionen vid Sveriges kärnkraftverk. Bolaget arbetar både med mellanlagring och slutförvaret av använt kärnbränsle i Sverige. Ett uppdrag som kräver ett långsiktigt tänk berättar Jessica Palmqvist, chef för avdelningen Forskning och Teknikutveckling på SKB, i podcasten Work at X.

– Vid sidan av arbetet med mellanlagringen har vi arbetat med att ta fram en lösning för slutförvaringen av det använda kärnbränslet som vi hoppas få börja bygga inom en snar framtid. Vi bedriver driftverksamhet, teknikutveckling och forskning för hur man ska kunna ta hand om det här, och slutförvara det så att det är säkert i hundratusen år. Det är här det helt unika med SKB kommer in – vi jobbar med hur världen och platsen vi ska göra det här på ser ut om hundratusen år, säger hon i avsnittet.

Vidare berättar Jessica Palmqvist att projektet är världsunikt. Dessutom berättar hon om varför hon trivs så bra på SKB, och vilka egenskaper som är bra att ha för det arbete bolaget gör. Allt det här, och mycket mer kan du höra i det senaste avsnittet av Work at X. Lyssna på avsnittet med SKB, och alla andra avsnitt, här.

Annonsinformation:

Work at X är podden för alla ingenjörer och ingenjörsstudenter som letar efter den perfekta arbetsgivaren. I varje avsnitt möter programledaren och teknikjournalisten Elin Häggberg ett nytt företag som berättar om hur de står ut i konkurrensen om arbetskraften. Work at X produceras av contentbyrån Borg & Owilli. Det här avsnittet görs i samarbete med Svensk Kärnbränslehantering AB. Lyssna på alla avsnitt av podcasten här.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till brandarena@almatalent.se.