ANNONS FRÅN BECKHOFF

TwinCAT – automationsutveckling i molnet

Snart lanserar Beckhoff Automation molnlösningen TwinCAT Cloud Engineering. Det funktionsfyllda tillägget på deras välkända utvecklingsverktyg TwinCAT ska effektivisera automationsutveckling och underlätta samarbete mellan utvecklare.

Publicerad Uppdaterad

Det tyska teknikföretaget Beckhoff Automation har sedan starten 1980 utformat innovativa och banbrytande automationssystem. Deras PC-baserade mjukvaruverktyg TwinCAT har använts av ingenjörer i 25 år världen över för att utveckla och bygga maskintjänster.

Nu förenklar företaget användandet av mjukvaruverktyget genom att göra TwinCAT molnbaserat. Programvarans nya funktionstillägg går under namnet TwinCAT Cloud Engineering och kommer hjälpa användarna att övergå till en flexibel maskinbyggnadsprocess.

Beckhoff Automation är drivande i utvecklingen

– Att skapa molnbaserade verktyg är en stark trend inom IT-världen och allt mer funktionaliteter flyttas till molnet, och nu även inom automation, säger Håkan Brandt, vd på Beckhoff Automation Sverige, och fortsätter:

– Vi på Beckhoff Automation har kommit långt i arbetet med att flytta automationsmjukvaror till molnet och genom vår lansering av TwinCAT Could Engineering är vi drivande i utvecklingen.

Grundkonceptet med TwinCAT har inte förändrats och mjukvaran består fortfarande av de tidigare verktygen, men paketeringen av programmet har moderniserats och blivit plattformsoberoende.

Lär dig mer om TwinCAT Cloud Engineering här.

– Bakgrunden till att verktyget flyttas till molnet är för att göra arbetet enklare, kostnadseffektivare och smartare. Det förenklar IT-infrastrukturen, användarhanteringen och tillgängligheten, säger Håkan Brandt.

Med TwinCAT Cloud Engineering krävs inte en kraftfull dator och mjukvaran behöver inte ens installeras. Allt som behövs för att använda utvecklingsverktyget är en webbläsare. Genom den molnbaserade lösningen konstrueras en central och öppen styrning med TwinCAT, vilket praktiskt innebär att användarna av programverktyget snabbare kan skala upp och skala ned sina arbeten och enklare sätta upp utvecklingsmiljöer.

Fördelarna med molnbaserade automationsprodukter är många

– Det finns flera kostnads- och effektivitetsvinster med att jobba med molnbaserade lösningar. Med Cloud Engineering bygger man sina lösningar i molnet istället för att köpa in egen hårdvara, som behövs administeras. Användare kan bestämma och kontrollera vem som ska ha tillgång till projektfilerna och behöver man flera utvecklare i samma projekt är det enkelt att samarbeta. Detta kan annars vara komplicerat om man arbetar med en lokal hårdvara, säger Rickard Andersson, säljansvarig på Beckhoff Automation i Sverige och ansvarig för den industriella försäljningen.

TwinCAT Cloud Engineering presenterades för branschen hösten 2019 på SPS-mässan i Tyskland. Därefter har verktyget utvärderats tillsammans med Beckhoff Automations kunder och fått en utökad funktionalitet. TwinCAT Cloud Engineering planeras att lanseras inom snar framtid.

Annonsinformation:

Beckhoff Automation levererar öppna och kraftfulla automationsprodukter baserade på beprövad teknik. Dessa kan tillsammans med kraftfull mjukvara användas vid skapandet av avancerade lösningar snabbare och till en lägre totalkostnad än med traditionella system.

Vi har kunskapen och kan hjälpa er.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till brandarena@nyteknikgroup.se.