ANNONS FRÅN TUTUS DATA

Tutus lanserar Sveriges första moln för hemliga uppgifter

Mikael Andersson, försäljningschef på Tutus Data.

Tutus Data erbjuder Sveriges första moln för säkerhetskänslig verksamhet. – Det är en tjänst för att bearbeta, lagra och kommunicera säkerhetsskyddsklassificerad information, säger Mikael Andersson, försäljningschef på Tutus Data.

Publicerad Uppdaterad

Tutus Data utvecklar säkerhetsklassade krypteringslösningar till myndigheter och organisationer i Sverige och EU.

När den uppdaterade säkerhetsskyddslagen trädde i kraft stod det klart att många verksamheter skulle behöva stärka sitt skydd av känslig information. Men det är dock inte alla organisationer som har resurser och kapacitet att skapa egna IT-system som hanterar säkerhetskänslig information. Tutus molntjänst vänder sig till statliga och kommunala verksamheter och gör det möjligt för dem att skydda sina uppgifter med alla de krav som ställs på den här typ av verksamheter.

– Tjänsten är byggd efter Försvarsmaktens och Säkerhetspolisens riktlinjer för skydd av information som rör Sveriges säkerhet, säger Mikael Andersson. 

Erbjuder nyckelfärdig lösning

Tjänsten är placerad i Sverige och hanteras endast av säkerhetsklassad personal och innehåller en videolösning som möjliggör säkra digitala möten tillsammans med en säker lagringsyta samt möjlighet till skyddad mobil kommunikation.

– Vi tillhandahåller en komplett nyckelfärdig lösning tillsammans med utbildning och dokumentation. Organisationen kan börja jobba direkt, säger Mikael Andersson och fortsätter:

– Vi kommer att ge våra kunder möjlighet att koppla upp sig redan under våren.

Annonsinformation:

Tutus Data grundades 1992 och är ledande i Sverige inom certifierade och godkända kryptolösningar. Företaget utvecklar produkter och tjänster som brandväggar, VPN-krypton, krypteringsprogram och EU:s säkraste smartphone, alla med väldigt höga krav på säkerhet. Tutus är leverantör till organisationer med höga krav på säkerhet, bland annat svenska försvaret, civila myndigheter och EU. Läs mer om Tutus Data här.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till brandarena@nyteknikgroup.se.