ANNONS FRÅN ACOBIAFLUX

Teknikföretag satsar på ökat självledarskap

När andra bolag pratar om omsättning, produkter och tekniska lösningar så pratar AcobiaFLUX främst om sina medarbetare och kunder. Det är teknikföretaget där människan helt klart står i centrum och ekvationen lyder helt enkelt; nöjda medarbetare ger nöjda kunder.

Publicerad Uppdaterad

“Ska vi vara bäst så måste vi ha de bästa medarbetarna. Då måste vi som företag skapa förutsättningar för att vår personal ska utvecklas hos oss”, säger VD Mats Agblad på AcobiaFLUX.

Men hur ser man då till att ha en personal som trivs, utvecklas och samtidigt attraherar nya medarbetare? AcobiaFLUX vill att det ska vara just medarbetarens personliga utveckling och omsorg om sin personal som ska särskilja de från sina konkurrenter, snarare än vilka produkter de arbetar med. Och de kan mycket väl ha hittat ett vinnande koncept.

Ska vi vara bäst så måste vi ha de bästa medarbetarna.

“Vi har tittat på nöjd kundindex och nöjd medarbetarindex under flera år och kurvorna följer varandra exakt.”, fortsätter Mats Agblad.

AcobiaFLUX söker Automationsingenjör / Systemutvecklare tilll Stockholm - läs mer om tjänsten här.

Ny företagsstruktur

En annan anledning till den positiva utvecklingen av verksamheten kan hänga ihop med att AcobiaFLUX börjat riva upp gamla företagsstrukturer och vågar tänka nytt i hur verksamheten ska drivas. Istället för att områdeschefer har ansvar för och driver sin del av verksamheten, så har AcobiaFLUX insett att i och med att deras arbete är projektbaserat så finns det redan en tydlig struktur inbyggt i systemet. Här styr projektledaren sitt team som har tydliga syften och målsättningar som ska uppfyllas. Behovet av mellanchefer behövs därför inte längre. Teamen styr helt enkelt sig själva och ett så kallat självledarskap utvecklas. Personalen ska drivas av engagemang till de projekt som de går in i och ha möjlighet att påverka sitt arbete genom sitt engagemang.

Fler verksamheter ger fler möjligheter

AcobiaFLUX verkar i dagsläget inom tre områden - industri, infrastruktur och fastighet. Fördelarna med att arbeta inom olika verksamheter istället för att satsa på ett enda är att de kan samverka mellan varandra. Det som utvecklas för arbetet inom industridelen kan företaget ta med sig in i arbetet inom infrastruktur till exempel. För AcobiaFLUX ser man det som en styrka att ha tre olika områden att arbeta inom. Inte bara för kunskapsöverföringen utan också för att bolaget har möjlighet att flytta personal mellan de olika delarna så det ständigt finns nya saker att lära för såväl företaget som dess personal.

AcobiaFLUX söker Automationsingenjör / Systemutvecklare tilll Stockholm - läs mer om tjänsten här.