ANNONS FRÅN MYCRONIC
Täbyföretaget bakom dagens displayer
”Utan våra maskiner hade man inte kunnat göra dagens displayer”, säger Silke Ernst på Mycronic; företaget som är ensamma i världen om sin teknologi för displaymasker.
Att det gått bra på börsen har gjort att fler fått upp ögonen för företaget Mycronic och deras verksamhet. Jobbansökningarna har ökat och fler potentiella samarbetspartners visar intresse för företaget som i dag är världsledande på produktionslösningar för elektronik- och bildskärmstillverkning.
– Oavsett om det är en modern bildskärm, ett livsuppehållande medicinskt implantat eller ny rymdteknologi kan vi som bolag hjälpa till. Tillverkarna av kretskort använder Mycronics-maskiner för att producera mycket komplexa kort. Vi bygger till exempel maskiner som tillverkar masker som är en förutsättning för olika typer av displayer i exempelvis tv-apparater, bilar och surfplattor. Utan våra maskiner hade man inte kunnat göra dagens displayer. Vi är ensamma i världen om dem, berättar Silke Ernst senior vice president of HR.
En långsiktig och omfattande satsning på forskning, menar hon är det som möjliggjort företagets position. ”Utveckling av högteknologi där svensk ingenjörskonst utgör grunden”, har företagets vd Lena Olving beskrivit Mycronics verksamhet.
– Vi brukar få återkoppling på att våra medarbetare brinner för de produkter vi producerar och många har varit anställda under lång tid. Den typen av passion för tekniska lösningar och samarbeten smittar av sig i hela företaget, säger Silke Ernst.
Samarbeten, höga ambitioner och fortsatt global expansion är vad företaget menar präglar deras kultur. Och det är något som man lyfter fram för att locka ingenjörer att välja dem som arbetsgivare.
– Vi är 520 medarbetare och har dessutom joint ventures med två företag, ett i Kina och ett i Tyskland. Vår globala tillväxtresa är spännande att vara med om, säger Silke Ernst och fortsätter:
– Nu är vi i en föryngringsfas och söker aktivt unga talanger, främst ingenjörer med fokus på mjukvara, fysik, elektronik och mekanik men även andra kompetenser som inköp och ekonomi. Vi har en väldigt hög expertis och en unik spjutspetskompetens som vi har förstått är intressant för många att lära sig av.
Sedan förra året är Mycronic, som ett av de första företagen i Sverige, jämställdhetscertifierat av EDGE (Economic Dividends for Gender Equality), en global standard för jämställdhetsarbetet. Dessutom tilldelades företaget Allbrightpriset för sitt fokuserade arbete inom mångfald och jämställdhet.
– Vi ser mångfald som en viktig tillgång världen över för att uppnå och bibehålla långsiktig lönsamhet, säger Silke Ernst.