ANNONS FRÅN STAFA INDUSTRIER

Stansefabrikken Automotive förenklar kundresan

Produktion av det hårdaste stål hindrar inte Stansefabrikken att vara snabbfotade och flexibla. Med en one-stop-shop-strategi har de hittat vägen fram som gör kundresan enklare. Nu investerar man vidare i Sverige för att komma närmare sina kunder och partners.

Publicerad Uppdaterad

Framtidstron är stabil som stål för norska Stansefabrikken Automotive. Bolaget ingår i Stafa Group som startades redan på trettiotalet och alltsedan 1985 drivs koncernen av samma ägare – branschfolk som bidragit med sin myckna kompetens och erfarenhet. John Harald Megaard är CMO på Stafa Group och menar att det som är riktigt intressant med Stansefabrikken är förändringarna som ligger framför dem och deras fina tillväxt:

– Som alla andra består vårt företag av folk och maskiner men hos oss har folket en extremt viktig roll. Det är genom att bygga kompetensen i organisationen som vi kan växa. Vi är, ärliga och flexibla och respekterar våra värden. Stansefabrikken Automotive huvudsakliga produktionsprocesser är stansning, pressning och robotsvetsning av spolbaserat stål samt monteringstjänster av dito. Tillverkningen sker i egna fabriker i Litauen och här har man utvecklat produktionsanläggningar för fordonsindustrin samt den övriga industrin och möter behov av både låg och högvolymproduktion.

Nu satsar och investerar man på den svenska marknaden, både mot fordonsindustrin specifikt men också övrig industri.

– Sverige är ett industriland. Det vill vi utnyttja och erbjuder lokala kompetenta resurser nära kunden.

De senaste fem åren har Stafa-gruppen dubblerat sin omsättning från 200 till 400 miljoner NOK. John Harald Megaard ser möjligheten att nå 500 miljoner under 2020.

– Vår hemmamarknad är Skandinavien men vi ser ett ökat behov också i andra länder. I Tyskland har fordonsmarknaden vuxit under tio år, men nu blinkar lamporna. Det gör dock att företagen är tvungna att hitta andra partners än tidigare – en fördel för oss som inte är så stora. Vi kan ställa om våra processer, vara flexibla och snabbfotade.

John Harald Megaard berättar om en fordonsindustri med en ojämn utveckling. Det finns frågetecken kring framtidens bilar som anses få en allt kortare livstid. Större fokus ställs därför just på flexibilitet och omställningsprocesser. Han tror också på att det kommer att handla om ändrade volymer och att logistiken får en viktigare roll.

– Stansefabrikken fungerar många gånger som en one-stopshop där kunder och partners är med under hela processen och produktens utveckling. Vi har nu fått tre stora kontrakt i fordonsindustrin i Sverige där vi valdes på grund av att vi kan vara proaktiva i processerna.

Vi kan utveckla lösningar med kunden, få ner totalkostnaden och göra produktionen enklare. På Stansefabrikken drivs innovation och utveckling. Både med tanke på att bli mer kompletta men också för att vara redo inför oväntade paradigmskiften. Vem vet, den dag kanske kommer som stålet inte har sin givna plats.

– Totalekonomiskt och hållbarhetsmässigt är stål ett bra material. Men vissa segment förändras förstås och kommer kanske inte att finnas längre fram. Redan idag ser fordonsindustrin över hur man kan reducera stålet för att få ner vikten och släppa ut mindre avgaser. Därför måste vi också förändras.

Förnybar energi är ett segment som Stansefabrikken gärna vill jobba mer med. Överhuvudtaget ser man ärligt på hållbarhet och investerar i nya hållbara processer.

– Vi vill bidra till det gröna skiftet och lämna gröna fotavtryck. Om du kan bidra till att göra världen bättre – gör något! uppmanar John Harald Megaard.

För mer information: www.stansefabrikken.com

FAKTA:

Stansefabrikken Automotive UAB etablerades 2008, omsätter 110 miljoner och ingår i norska Stafa Industrier AS. Företaget tillverkar komponenter och delar till fordonsindustrin, möbelindustrin samt flera andra industrier. Tillverkning sker i egna fabriker i Litauen. Några av Stansefabrikkens kunder är idag NSK Steering System, GKN Aerospace, CJ Automotive och Be-Ge. Stansefabrikken är certifierade enligt IATF 16949, ISO 9001 and ISO 14001, och jobbar efter 0 PPM principen.

Stefan Nord, försäljningschef Sverige
Telefon: 070 629 48 36
Mejl: lsn@stansefabrikken.com