ANNONS FRÅN COMSOL

Simuleringsdag i Lund 28 november

COMSOL bjuder in till ett gratis seminarium i Lund den 28 november där talare från Tetra Pak, NKT Cables, European Spallation Source (ESS) och Catator berättar om hur simuleringar används i deras utvecklingsprojekt.

Publicerad Uppdaterad

Representanter från COMSOL kommer också att demonstrera vilka möjligheter som finns med COMSOL Multiphysics inom olika ingenjörsdiscipliner, samt visa upp de senaste nyheterna såsom möjligheten att skapa helt fristående simuleringsappar.

- Vårt mål med simuleringsdagen är att besökarna ska få nya idéer, se möjligheter och lära sig mer om simuleringar. Våra inbjudna talare kommer också att dela med sig av sina erfarenheter. Bland annat kommer Dragana Arlov från Tetra Pak berätta om hur simuleringar används till förbättring av deras processer och maskiner. NKT Cables visar hur de använder COMSOL Multiphysics för simulering av eletromagnetism och värmeutveckling i högspänningskablar. Många i regionen känner till European Spallation Source (ESS), ett forskningscentra baserat på en av världens mest kraftfulla neutronkällor. Laurence Page från ESS visar hur man använt simuleringar för att dimensionera vakuumsystem långt innan allt är på plats, säger Mikael Fredenberg som är organisatör av seminariet.  

- Besökarna kommer att få en överblick av hur mjukvaran används för att simulera värmeöverföring, hållfasthet, akustik, fluidmekanik, elektromagnetism, kemiteknik, och självklart multifysik. Vi visar den senaste utvecklingen inom simuleringar och under hela dagen finns COMSOL-personal till hands för att diskutera specifika frågor och tillämpningar. Oavsett om du är nybörjare eller simuleringsexpert, är vår förhoppning att du kommer att lämna dagen med ny kunskap och inspiration, avslutar Mikael Fredenberg.

- Vi från COMSOL kommer till exempel att visa hur simuleringsappar användas inom industrin. Med appar kan de som tidigare inte har haft tillgång till, eller kunskap om simuleringsmjukvara, nu utnyttja styrkan med simuleringar utan att behöva vara beräkningsspecialister. Med den senaste versionen av mjukvaran är det dessutom möjligt att skapa helt fristående simuleringsappar med COMSOL Compiler. De kompilerade simuleringsapparna kan köras av vem som helst utan ytterligare behov av licens eller annan mjukvara, säger Daniel Ericsson på COMSOL.

ANMÄLAN OCH MER INFORMATION
Plats: Lunds Universitet Odeum, Paradisgatan 4, 223 50 Lund
Datum: 28 november, 2018
Tid: 08:30 – 16:30
Anmälan: Seminariets hemsida

FAKTA:

COMSOL levererar simuleringsmjukvara som används inom forskning och utveckling. Kunderna finns inom alla olika typer av företag, forskningslaboratorier och universitet. COMSOL Multiphysics® och COMSOL Server™ är svenskutvecklade mjukvarumiljöer för modellering och simulering av fysikaliska system.

En speciell styrka är förmågan att ta hänsyn till kopplade fenomen, vilket kallas multifysik. Tilläggsprodukterna utökar simuleringsplattformen för applikationer inom elektromagnetism, mekanik, strömningsmekanik och kemi. COMSOL Multiphysics® kan länkas mot de vanligaste tekniska beräknings- och CAD-verktygen. COMSOL grundades i Stockholm 1986 och har idag cirka 500 medarbetare på 19 kontor runt om i världen.
 

För mer information: www.comsol.se