ANNONS FRÅN DANSKE BANK

Shanghai är det nya Silicon Valley

Shanghai är en av världens snabbast växande startup-hubbar och en tung utmanare till Silicon Valley. Den 14 november öppnar Danske Bank för ansökningar till acceleratorprogrammet nHack i Shanghai, Beijing och Shenzhen för svenska entreprenörer.

Shanghai är en av världens snabbast växande startup-hubbar och en tung utmanare till Silicon Valley.

Publicerad Uppdaterad

Den 14 november öppnar Danske Bank för ansökningar till acceleratorprogrammet nHack i Shanghai, Beijing och Shenzhen för svenska entreprenörer.

Acceleratorprogrammet är en unik möjlighet att få tillträde till expertnätverk, finansiärer och en enorm marknad i Kina. Programmet genomförs under tre månader och öppnar dörrar och skapar nya kontakter som kan hjälpa startups på sin tillväxtresa i Kina och Asien. nHacks fokus ligger på att förkorta ledtiden från idé till marknad.

Läs mer om startups och innovativa företag

- Jag och mina kollegor är övertygade om att vi kommer hitta morgondagens unicorns bland de entreprenörer som ansöker till nHack. Genom acceleratorprgrammet kan vi hjälpa företag att testa sina affärsidéer i Kina och få ett kontaktnät som hade varit svårt att finna på egen hand, säger Berit Behring, vd Danske Bank Sverige.

Kina har stark och framstående roll både när det gäller frihandel och innovation inom exempelvis området sustainability som förnybar energi. Allt fler ser nu Kina som en verklig ledare i klimatfrågan. De är den näst största ekonomin i världen och har en stark tillväxt som är intressant för svenska företag. En närvaro i Kina kan ge nordiska företag konkurrensfördelar men också möjlighet att lära av andra lokala företag. Även på det digitala området är Kina framstående. Det finns en oerhörd potential för den som tar chansen.

Kina har tillgång till kapital, talang och marknad, och även hemmaarenan för 70 stycken av de globala 250 unicorns.

Så ansöker du

Besök Nextconomy.se för att ansöka med ditt bolag. Kanske är det just ditt bolag som får chansen att åka ner tre månader till Kina. nHack kan hjälpa ditt företag med prototyper, inköp, produktion, lokal försäljning eller få investering i Asien. Kina är attraktivt och kan vara porten för fler bolag få fotfästen i hela Asien.