ANNONS FRÅN SEGULA TECHNOLOGIES

Segula etablerar i Stockholm – vill samla kompetens i området

Foto: Adrian Beck

Segula Technologies är verksamma i cirka 30 länder och nu har teknikkonsultbolaget etablerat sig i Stockholm. – Vi vill bidra med kunskapsutbyte och skapa en varm intern kultur, säger Rickard Rehme, Director.

Publicerad Uppdaterad

Segula Technologies är ett globalt teknikkonsultbolag med cirka 12 000 anställda utspridda i världen. Bolaget hjälper teknikföretag med allt från att bygga fordon, som grundprototypen till Formel E-bilen, till expertis inom agil transformation.

– Det här är början på ett spännande äventyr. Vi är bara ett fåtal här i Stockholm än så länge, men målsättningen är att vi ska växa till att vara runt 100 inom tre år, säger Rickard Rehme.

Nicklas Carlsson, Business Unit Manager, fyller i:

– Vår lokala verksamhet är färsk och möjligheterna är stora. Vi har i teorin mycket muskler tack vare att vi är ett internationellt bolag – det ska vi dra nytta av.

Målet: samla kunskap och kompetens i Stockholmsområdet

Ett syfte med etableringen av ett kontor i Stockholm är att knyta ihop kompetenser i området. Segula Technologies förknippas kanske främst med fordonsindustrin, men 50 procent av verksamheten riktar sig till andra industrier, som medicinteknik och sjöfart.

– Vi vill inte begränsa oss, utan ska röra oss mellan många branscher. Segula har ett starkt fäste inom fordonsindustrin, men ofta går kunskapen därifrån att använda i andra segment. Big data är ett exempel. Det är vanligt i fordonsindustrin, men kan också användas i finansindustrin. Det är lika mycket data att analysera, även om tillämpningen givetvis är annorlunda, säger Rickard Rehme och tillägger:

– Det är just det vi vill göra här i Stockholm – skapa en arena för att utbyta kunskaper. Det finns så mycket kunskap i regionen och man behöver inte återuppfinna hjulet varje gång man ska utveckla något.

Läs mer nyheter om Segula Technologies.

Kompetensutveckling på riktigt

Rickard Rehme har tidigare varit trainee på Volvo Trucks och kommer senast från Scania, där han bland annat var projektledare och utvecklingschef. Nicklas Carlsson har studerat på KTH och har också jobbat på Scania, till exempel som testingenjör och konstruktör.

– Vi är båda förväntansfulla över att få bygga upp Segulas verksamhet i Stockholm. Vi kommer att lägga särskilt fokus på att skapa en varm och hjärtlig kultur på arbetsplatsen, säger Rickard Rehme.

– Vi ska också satsa på kompetensutveckling på riktigt. Vi kommer att fokusera på samtliga individer och stötta dem i deras utveckling. Vi tror genuint på personlig utveckling och ser medarbetarna på riktigt. Våra ledord kommer att vara lyhördhet, kompetens, omtanke och trygghet, avslutar Nicklas Carlsson.

Fakta:

Segula Technologies är en global teknikkoncern som hjälper företag att effektivisera inom alla större industrisektorer: fordon-, rymd-, energi-, järnvägs-, marin-, läkemedels- och processindustri. Koncernen är verksam i 30 länder och har 140 kontor. Med sina 12 000 anställda är Segula Technologies en ledande teknikkoncern som sätter innovation, utveckling och relationen till sina kunder i centrum. Segula STHLM är en nystartad enhet inom Segula Technologies AB, som har sitt huvudkontor i Göteborg.

Besök www.segulatechnologies.com för mer information.