ANNONS FRÅN SCHUNK

SCHUNK erbjuder världens mest omfattande gripsystem

När det gäller automation och svensk industri så är ledorden snabbhet och flexibilitet. Plug & Work-lösningarna från SCHUNK uppfyller båda kriterierna och erbjuder även mångsidighet genom ett stort utbud av specialanpassade gripsystem för hantering och montering.

Publicerad Uppdaterad

SCHUNK är kompetensledande inom gripdon och har levererat robusta och hållbara innovationer som säkerställer maximal tillförlitlighet i automatiserade system och maskiner världen över.

Med SCHUNKs Plug & Work lösningar erbjuds en mängd olika typer av gripdon och verktygsväxlare som alla snabbt kan monteras och integreras. Systemet är moduluppbyggt vilket betyder att man kan konfigurera sina lösningar beroende på vilka krav som ställs.

I dagsläget erbjuds 36 olika flexibla kombinationer med ett antal standardprodukter. Komponenterna består av elektriska och pneumatiskt aktiverade gripdon, verktygsväxling samt kraftmomentsensorer som är specifikt anpassade till alla typer av kollaborativa robotar. De pneumatiska gripdonen är dessutom utrustade med mikroventiler vilket innebär att inga externa ventiler krävs. Gripdonen är enkla att byta och passar till alla typer av samverkande robotar.

Daniel Lutzov, Schunk.

- Plug & Work systemet beskriver precis vad det är. När man får leverans behöver man bara montera fast verktyget och i vissa fall får man även med mjukvara. Det gör det väldigt enkelt att implementera och starta upp processen, säger Daniel Lutzov på Schunk.

Komponenterna har ett brett arbetsområde och kan användas i såväl sterila och smutsiga miljöer, allt från medicinsk forskning till tung verkstadsindustri.

Utöver Plug & Work sortimentet har SCHUNK dessutom över 11 000 ytterligare artiklar som kan modifieras och användas till samverkande robotar av alla typer. Det finns även möjlighet att specialanpassa applikationer där det skulle behövas. Med andra ord finns det inget behov som inte SCHUNKs produkter kan tillgodose när det gäller gripdon.

För mer information: www.schunk.com