ANNONS FRÅN STOCKHOLM VATTEN OCH AVFALL

Samhällsbyggare i framkant

Stockholm Vatten och Avfalls verksamhet berör varje dag över 1,5 miljoner stockholmare, och är en förutsättning för regionens tillväxt. Tillsammans med invånarna arbetar de för att uppnå visionen ”världens mest hållbara stad”.

Publicerad Uppdaterad

Stockholm Vatten och Avfall – som funnits i mer än 150 år – levererar dricksvatten, renar avloppsvatten och ansvarar för stadens avfallshantering. Här arbetar cirka 550 medarbetare för att tillgodose både nuvarande och framtida invånares behov.

– Vi brukar beskriva oss som samhällsbyggare i framkant och arbetar efter visionen: ”tillsammans för världens mest hållbara stad”. För att nå dit krävs det att vi tar långsiktiga beslut. De rör och ledningar vi lägger ner i marken ska hålla i 100–150 år och då prioriteras både kvalitet och noggrannhet vid utförande av våra arbeten, säger Sargon Garis, projektledare på enheten Projekt investering innerstan.

Shacktfri metod skapar miljövinster

Sargon Garis är just nu involverad i flera exploateringsprojekt, bland annat ett på Riddarholmen där Statens fastighetsverk planerar att renovera ytskiktet på ön.

– Då passar vi på att renovera upp våra VA-ledningar i samband med det. Parallellt hålls en dialog med bland annat Trafikverket som håller på och upprustar järnvägsspåret. Det är många aktörer som är involverade och då krävs ett bra samspel, kommunikation och planering, säger Sargon Garis.

Sara Hesse, projektledare på enheten Projekt investering Huddinge, arbetar både med exploateringsprojekt och åtgärdsplaneringsprojekt.

– Vi jobbar just nu bland annat med att uppdimensionera ledningar för en ny skola som byggs i Huddinge. Projektet genomförs med en shacktfri metod för att minska påverkan på närmiljön och skapa miljövinster. De nya ledningarna trycks genom lera och avslutas med ett 65 meter långt borrhål till en tunnel som för spillvatten till reningsverket, säger Sara Hesse.

Lär sig något nytt varje dag

Eftersom Stockholm Vatten och Avfall är en så pass stor organisation finns det många spännande projekt att arbeta med. För Sara Hesse är det en stor fördel, och något som bidrar till att hon ständigt utvecklas i sin yrkesroll:

– Att ställas inför nya utmaningar sporrar mig och jag lär mig något nytt varje dag här! Sedan gillar jag att vi får mycket eget ansvar och jag upplever att vi har ett stort förtroende från våra chefer, vilket känns jättebra.

– Vi verkar i Sveriges största stad och ser till så att alla har tillgång till rent dricksvatten och fungerande avlopp – det är både häftigt och motiverande. Vi kan verkligen göra skillnad i vårt arbete, avslutar Sargon Garis.

Annonsinformation:

Stockholm Vatten och Avfall äger och sköter ledningsnäten för vatten och avlopp, samt pumpstationer och vattenreservoarer i Stockholm och Huddinge. Tolv kommuner får sitt vatten från oss och åtta kommuner får hjälp med avloppshanteringen. Varje dygn producerar vi cirka 370 000 kubikmeter dricksvatten till över en miljon människor i Stockholmsområdet. Det blir så mycket dricksvatten att vi skulle kunna fylla Globen 4,5 gånger på en vecka!

Läs mer här.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till brandarena@almatalent.se.