ANNONS FRÅN CERTEX

Säkra höjdarjobb med Certex

Stefan Jagelid. VD på Certex Svenska AB. Berätta om din vision Stefan! Att gå till jobbet ska inte vara förknippat med livsfara, därför jobbar vi ständigt med att erbjuda säkerhet och smarta helhetslösningar. Foto: Felicia Yllenius

Ingen vill riskera sitt liv. Särskilt inte i onödan. Ändå är det så verkligheten ser ut på många arbetsplatser där lyft och höga höjder är vardag. Certex arbetar varje dag för att se till att ingen ska behöva vara rädd på jobbet.

Publicerad Uppdaterad

Certex erbjuder helhetslösningar inom lyft, stållinor och service, allt för att kunna erbjuda säkra arbetsplatser i tuffa miljöer.

Stefan Jagelid, VD på Certex Svenska AB berättar om ett, bokstavligt talat, livsviktigt företag.

– Det ska inte vara en förhöjd risk att arbeta inom industri och bygg. Så enkelt är det. I dag har vi utrustning och teknik som säkerställer att alla ska kunna komma hem till middagsbordet på kvällen. Anledningen till att vissa köksstolar står tomma är att man inte tar frågan om säkerhet på allvar.

Statistiken ser något bättre ut i dag än den har gjort tidigare och allt fler industrier ser till att skapa säkra arbetsplatser. Det är något Stefan tror beror på en ökad medvetenhet och att kraven på arbetsgivare har skärpts.

– I dag har ingen har råd att strunta i säkerheten på en arbetsplats. Förutom höga viten och skadestånd handlar det också om ”brand imagen”, olyckor tenderar att klamra sig fast vid ett företagsnamn. Och det är bara de monetära skadorna, långt mer förödande är det mänskliga lidandet. Att prioritera kortsiktig vinning och låta bli att investera i säkra lösningar kommer ofelbart att slå tillbaka. Påverkan på arbetsmiljöaspekter och produkters livslängd påverkar samtidigt inte bara säkerheten utan är en del av en mer hålllbar framtid.

Att välja högkvalitativa säkerhetsanordningar på högriskarbetsplatser är en bra början för ett tryggt arbetsklimat. Men sanningen är att även om en säker produkt är en del av lösningen är det långt ifrån hela svaret, menar Stefan.

– Förståelse och medvetenhet är grunden i en säker arbetsplats och Certex är ett rådgivande

företag som tittar på helheten. Det gäller att ha rätt produkt och att dessutom använda produkten på rätt sätt, något som tyvärr inte alltid är en självklarhet. Det är därför oerhört viktigt att ha en öppen dialog med kunden om riskanalys, användning, utbildning, tillsyn och underhåll av produkten. Om vi känner att förståelsen brister är vi tvungna att neka inköp eftersom vi vet att felaktig användning är ett stort riskmoment. Vi arbetar med säkerhet och är måna om att ta vårt ansvar. Vi vet nämligen att en hållbar framtid handlar om att förebygga risker.

www.certex.se

Certex Svenska AB

Certex Svenska AB är Europas största leverantör av säkra lyftprodukter och grundades i Sverige 1904. År 2007 blev företaget en del i koncernen Axel Johnson International. Certex tillhandahåller helhetslösningar inom lyft, stållinor och service. Högkvalitativa produkter och grundlig utbildning säkerställer en trygg arbetsplats och lokal närvaro ser till att produkter och kunskap alltid finns inom räckhåll. Certex finns i hela Europa med flera lokala kontor i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Belgien, Spanien, Tyskland, Storbritannien, Estland, Lettland, Litauen, Ryssland, Nederländerna och Frankrike.