ANNONS FRÅN LLOYD'S REGISTER

Säker kärnkraft i fokus

Lloyd’s Register grundades redan år 1760 och var då världens första klassningssällskap för fartyg. Idag har företaget utvecklats till en av världens ledande leverantörer inom tekniktjänster och certifiering med expertkunskap inom allt ifrån kryssningsfartyg till kärnkraftverk.

Publicerad Uppdaterad

Lloyd’s Register ägs helt och hållet av stiftelsen Lloyd’s Register Foundation som ser till att det överskott som genereras återinvesteras i samhället i form av forskning och utveckling inom områden av betydelse för människors liv och hälsa.

En stor del av företagets kärnverksamhet ligger fortfarande i branscher inom marin och offshore men har expanderat till ett flertal nya arbetsområden. Ett av dessa är kärntekniken där Lloyd’s Registers experter är med och säkerställer att vi har säkra och produktiva kärnkraftsanläggningar. Det är även Lloyd’s Register som ligger bakom den världsledande mjukvaran RiskSpectrum® som idag används av ca 60% av världens kommersiella kärnkraftverk. Programmet är ursprungligen framtaget för att genomföra riskanalyser men kan också användas för att effektivisera och optimera befintliga anläggningar med bibehållen säkerhet.

Lloyds' Register har just nu flera lediga tjänster - läs mer och ansök här!

Svenska marknaden

I dag har företaget en omfattande projektverksamhet och framtiden ser ut att bära på fler projekt än vad man i dagsläget hinner med. Såväl inom tillväxtmarknaderna Kina och Mellanöstern som här hemma i Sverige ser man en fortsatt positiv trend.

De svenska kärnkraftverken har låga utsläpp av växthusgaser och bidrar därför till miljömålen för minskade koldioxidutsläpp. Därtill är säkerheten alltid i fokus, vilken övervakas av såväl svenska som internationella myndigheter och organ, så arbetet med att förbättra och säkerställa driften av de kärnkraftverk vi har kommer att fortgå under många år framöver. Ett annat viktigt arbetsområde rör avveckling och nedmontering av de kärnkraftverk som ska tas ur bruk inklusive omhändertagande av det använda kärnbränslet. Kraven på säkerhet och vikten av allmänhetens förtroende är inom dessa områden minst lika höga som för de anläggningar som fortfarande är i drift.

Flytande kärnkraftverk

Lloyd’s Registers långa erfarenhet av säkerhet inom sjöfart och skeppsbyggnad i kombination med företagets expertis inom kärnkraft gör att de idag har en unik position inom den nya marknad som håller på att ta form avseende flytande kärnkraftverk. Ryssland driftsätter idag det första i världen och flera länder studerar nu möjligheten att på detta sätt använda mindre, flyttbara kärnkraftverk för att säkra elförsörjningen i avlägsna områden där infrastrukturen för landbaserade kärnkraftverk saknas.

Lloyds' Register har just nu flera lediga tjänster - läs mer och ansök här!