ANNONS FRÅN HOGIA

Så effektiviserar Hogia industrin med hjälp av molnet

Oscar Gustafsson, Hogia

Om tio år kommer industrin att utnyttja molnlösningar fullt ut – transformationen har redan startat. I centrum finns Hogias lösningar som hjälper företag att utvecklas.

Publicerad Uppdaterad

- Om tio år är alla system inom industrin molnbaserade. Bolagen behöver då inte bekymra sig om serverdrift, lokala produktinstallationer, krav på uppdateringar eller säkerhetskopiering. Det kommer att fungera gränslöst och sömlöst, berättar Oscar Gustafsson, affärsutvecklare på Hogia Industrial Systems AB.

Hogia Industrial Systems är en del av Hogiakoncernen, de arbetar dagligen mot företag inom tillverkande industri för att tillgodose deras behov av integrerade affärslösningar, bland annat genom helhetslösningen Hogia Star.

- Vårt erbjudande kommer att bestå av en ny molnplattform för personal-, ekonomi- och lönehantering, som ger våra kunder en frihet att arbeta oberoende av geografisk plats och från alla typer av mobila enheter.

Industri kräver flexibilitet

För att möjliggöra transformationen till molnet har Hogia byggt upp en hel utvecklingsmetodik, tydliga driftmiljöer och säkerställandeprocesser samt skapat ett uppbackande tankemönster kring samverkan över produktgränserna:

- Det viktiga är att det finns bra kopplingar mellan olika system. I slutändan handlar det om att industrins informationsmängder ska hanteras på ett bra sätt så att manuella processer undviks. Vi strävar efter att skapa en automatiserad helhetslösning. Våra system är flexibla och kan sammankopplas med många typer av befintliga system ute i produktion, säger Oscar Gustafsson.

Ytterligare ett fokusområde är att Hogias kunder ska kunna få hjälp med supportärenden dygnet runt:

- Vi lägger stor tyngd vid vår supportfunktion. Det finns inga ledtider och där är vi unika. Det sparar våra kunder tid samtidigt som det innebär en trygghet för dem att alltid kunna få hjälp via telefon, mail eller vårt kundtorg.

”Molnifiering” av större industriföretag pågår

Hogias expertis innebär att de kan hjälpa kunder i digitaliseringens alla faser, oavsett bolagsstorlek.

- Omställningen har gått snabbt när det gäller användandet av molnlösningar, för små och medelstora företag har vi på Hogia redan en helhetslösning som uteslutet går via molnet. Vår målsättning är att skapa ett digitalt ekosystem som kan hantera all administration för alla typer av verksamheter – automatiserat, flexibelt och levererat av en partner med 38 års erfarenhet inom IT-branschen.

Hogia har också kunnandet om industrins unika förutsättningar:

- Tack vare vår industrierfarenhet förstår vi utmaningarna i våra kunders vardag, exempelvis vilka typer av avtal som finns och vad som är viktigt att tänka på vid inköp av ett nytt personal- eller lönesystem. Vi är uppdaterade på alla de regelverk som måste hanteras – såsom AGI och GDPR, säger Oscar Gustafsson.

Han avslutar:

- Att följa med i branschens utveckling är en viktig del av verksamheten på Hogia. Vi satsar stort för att ta steget in i framtiden och hantera informationsflöden på ett nytt, spännande sätt. Branschen rör sig mot molnbaserade lösningar och vi jobbar i takt med utvecklingen.

Om Hogia:

Hogia är ett svenskt IT-företag med ett brett utbud av produkter inom ekonomi-, personal-, löne-. och affärssystem. Vår affärsidé bygger på att hjälpa företag att utvecklas. Vi ger våra kunder rätt kunskap och IT-stöd så att de kan utveckla sina verksamheter på ett effektivt sätt. Vi erbjuder branschlösningar inom affärsadministration och transport.

Vill du veta mer? Kontakta oss på Hogia Industrial Systems