ANNONS FRÅN BISHOP GMBH

Rymden är framtiden

“Rymden är framtiden”, säger VD och grundare Peter Bishop som under de senaste åren sett en tydlig förändring inom flygindustrin.

För 50 år sedan gjorde Apollo 11 den första månlandningen. Sedan dess har utvecklingen av flyg- och rymdindustrin tagit det ena stora klivet efter det andra och inget tyder på att det är på väg att trappas ned.

Publicerad Uppdaterad

Bishop GmbH - Aeronautical Engineers är ett ingenjörskontor baserat i Hamburg och företagets portfölj inkluderar några av världens ledande kunder inom flyg- och rymdindustrin, så som Airbus Space & Defence, OHB, SABCA, Airbus Operations, Premium Aerotec, Lufthansa Technik AG, Aerodata AG, EASA med flera. Företaget grundades redan 1997 och har sedan dess fokuserat på de centrala delarna inom flyg- och rymdteknologi. Därigenom har Bishop GmbH lång erfarenhet av upphandling av personal inom dessa områden; allt från arbete inom utvecklings- och ingenjörsuppgifter till marknadsföring och specialiserad personal inom expert- och verkställande befattningar.

Några av företagets ingenjörer arbetar med utvecklingen av den nya Ariane 6 raketen, andra på Airbus med arbetet på några av världens bästa flygplan. Arbetsuppgifterna som erbjuds företagets anställda varierar en hel del men är helt klart i framkant inom dessa områden. Allt för att kunna erbjuda såväl kunden som de anställda det bästa.

Framtid

Bishop GmbH har snart 30 års erfarenhet av rymd- och flygbranschen och framtiden ser ljus ut.

“Rymden är framtiden”, säger VD och grundare Peter Bishop som under de senaste åren sett en tydlig förändring inom flygindustrin.

“Tidigare hade nästan varje land ett eget kommersiellt flygbolag. I dagsläget är det betydligt mer konsoliderat. Det har även skett en förflyttning på den europeiska marknaden där det tidigare var Storbritannien och Sverige som låg i framkant, så är det numer Tyskland och Frankrike som är de nya spelarna.”, säger Peter Bishop i en intervju.

Bishop GmbH har sitt huvudkontor i Hamburg samt en filial i USA och kommer även expandera till England. Detta gör att företaget kan erbjuda sina anställda arbete i de länder där det satsas mest inom teknologi och utveckling. 

Utveckling och innovation

Förutom personalrekrytering arbetar Bishop GmbH även med think tanks, forskning samt har en egen avdelning för teknik och innovation. Företaget har bland annat varit med och utvecklat omvandlingen av ett smidigare ryggstöd för flygindustrin kallat FSAS (Flexible Seat Arrangement System).  FSAS gör det möjligt för flygbolagen att optimera kabinen så att man smidigt och enkelt kan installera en extra sätesrad för passagerare. 2010 vann denna innovation pris i den internationella Crystal Cabin-tävlingen som är utformad för att motivera företag och forskningsanläggningar att utveckla nya produkter och modern design för interiörer i flygkabinen.

Nya utmaningar och projekt kräver de bästa specialisterna och Bishop GmbHs personal inom flygindustrin har länge bidragit till utvecklingen av Airbus A 380, A 400 samt NGF 6:e generationens stridsflygplan samt med brittisk-svenska tempestplan. Företaget arbetar ständigt med nya projekt. Bishop GmbH kommer bland annat starta ett arbete med mini-rymdraketer som ska kunna starta och landa som vanliga flygplan.

Bishop GmbH har massor av spännande tjänster för dig som är intresserad i att ta del av och påverka den tekniska utvecklingen inom en spännande och innovatiov industri!