ANNONS FRÅN POSTNORD

PostNords tjänster byggs med IT-säkerhet i fokus

Tonny Hultberg, Information Security Officer och Per Gustavsson, chef för området Identity & Access Management (IAM). Foto: Adrian Beck

För PostNord, som är ett företag under ständig transformation, är IT ett viktigt område. Här har medarbetarna möjlighet att bidra till bolagets förändringsresa och att själva utvecklas i sin yrkesroll.

Publicerad Uppdaterad

Per Gustavsson arbetar som chef för området Identity & Access Management (IAM) och ansvarar för två team; kundmötande leverans och intern leverans. Han började arbeta som konsult åt PostNord. Det som fick honom att ta steget till en fast anställning var viljan att bidra till företagets utveckling:

- Det är spännande att vara med och möjliggöra förändringen. Vi arbetar med den allra senaste tekniken och bygger tillsammans digitaliserade tjänster.

IAM är ett ramverk för hantering av digitala identiteter och accesser. I samband med att GDPR trädde i kraft har intresset och behovet av IAM ökat markant. 

– IAM är en kritisk resurs och möjliggör säker åtkomst av data från mobila enheter för både företagets anställda och för våra kunder. Det är en grundläggande komponent i mobil datasäkerhet och för oss är den digitala identiteten vital, säger Per Gustavsson och tillägger:

– En digital identitet gör det mycket lättare vid till exempel onboarding av nyanställda. Den ska vara en central utgångspunkt för att få behörighet till olika system – oavsett om man ska använda interna system som medarbetare eller om man använder externa kundmötande system.

Per Gustavssons kollega Tonny Hultberg arbetar som Information Security Officer. Han har arbetat på PostNord i ett år, men har en lång erfarenhet från IT- och informationssäkerhetsbranschen.

– I vårt Information Security team har jag möjlighet att arbeta med olika resurser, till exempel IT-säkerhetsarkitekter. Vi arbetar övergripande för hela PostNord vad gäller informationssäkerhet och gör allt från policys och guidelines till att delta i projekt och genomföra sårbarhetsskanningar och penetrationstester. 

Information Security har utvecklat ett koncept så att de tidigt i processen kan påverka både utvecklingsarbetet och riskmedvetenhet.

– Det handlar om att arbeta proaktivt och att automatisera säkerhetskontroller i hela utvecklingsprocessen. Skapar vi säker kod från början minimerar vi antalet säkerhetsbuggar innan vi till exempel fått ut kod i produktion. Det sparar oerhört mycket tid och pengar, säger Tonny Hultberg.

PostNord söker ständigt nya spetskompetenser och talanger inom IT, bland annat seniora utvecklare med god kunskap kring OAuth-standarden, teamledare, projektledare och personer inom risk- och compliance-området.

– Vi premierar flexibilitet och prestigelöshet – man ska vara villig att kasta sig in i nya sammanhang. Det är viktigt att man är lyhörd och inte rädd för att ändra riktning. I och med att vi arbetar mycket i agila team ska man definitivt gilla lagarbete, avslutar Per Gustavsson.

Om PostNord

PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens kommunikation, e-handel, distribution och logistik i Norden. 2018 hade koncernen cirka 30 000 anställda och en omsättning på 37,7 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna.

Läs mer på: www.postnord.com