ANNONS FRÅN ATLAS COPCO

”På Atlas Copco är hållbarhet summan av allt vi gör”

Cecilia Oskarsson och Lisa Nilsson har arbetat på Atlas Copco Industrial Technique i ett respektive två år, men de är långt från nyexaminerade noviser. Idag har båda titeln Global Product Manager och arbetar med bolagets luft- och elverktyg.

Publicerad Uppdaterad

Cecilia Oskarsson är civilingenjör i maskinteknik i grunden och har levt och arbetat utomlands under 20 års tid.

– När vi skulle flytta till Sverige igen var det viktigt för mig att hamna på ett företag som matchade mina värderingar. Jag kom i kontakt med många svenska bolag utomlands och just Atlas Copco fanns överallt, framförallt i Sydostasien. Jag kände väl till företaget och Atlas Copcos hållbarhetsarbete var extremt lockande.

Även Lisa Nilsson är utbildad civilingenjör i maskinteknik och arbetade under många år med medicinsk teknik.

– Efter tio år inom medtech ville jag byta bransch och när rollen dök upp började jag fråga runt om Atlas Copco. Jag fick bara höra positivt om bolaget, vilket väckte mitt intresse.

Kvalitet och hållbarhet genomsyrar hela bolaget

Idag är de båda Global Product Manager och arbetar med luft- och elverktyg som används vid åtdragning av avancerade förband. Ledord i produktutvecklingen är kvalitet och hållbarhet.

– Vi är inget företag som levererar slit-och-släng-produkter, fokus ligger på långsiktig kvalitet. Om en produkt inte möter våra högt ställda förväntningar, lanseras den inte. Atlas Copco är inget billigt alternativ – det är kvalitet över lång tid, säger Cecilia Oskarsson.

– Det är tydligt att hållbarhet förutom hög produktkvalitet även inkluderar ett miljö- och människoperspektiv. Vi återanvänder material och satsar på ergonomin för användaren. Samtidigt som verktygen levererar högkvalitativa åtdragningar ska användarens upplevelse av dem vara behaglig, säger Lisa Nilsson.

Läs mer om Atlas Copco på Linkedin och Facebook.

Atlas Copco Industrial Technique gör också livscykelanalyser på sina produkter och arbetar ständigt för att minska koldioxidutsläppen.

– Parallellt med vårt interna arbete, jobbar vi mycket för att transformera våra kunder som använder luftverktyg till att använda elverktyg istället då energiförbrukningen för dessa är mycket lägre, säger Lisa Nilsson.

Kvalitet och hållbarhet gäller inte enbart för Atlas Copcos produkter, utan är något som genomsyrar hela bolaget. De anställda får till exempel stöttning att uppnå en god work-life balance och uppmuntras till att inte arbeta för mycket. Bolaget driver också CSR-projektet ”Water for all”.

– Sedan pandemin bröt ut har jag varit extra glad över att arbeta på Atlas Copco, med tanke på hur företaget tar hand om oss anställda. Vi uppdateras kontinuerligt, och vi upplever att ledningen bryr sig om både vår mentala och fysiska hälsa, säger Cecilia Oskarsson.

– Hållbarhet är inte en enskild åtgärd på Atlas Copco. Det är summan av allt vi gör globalt, avslutar Lisa Nilsson.

Annonsinformation:

Industriella idéer för världen framåt. I nära samarbete med våra kunder skapar vi på Atlas Copco affärskritiska lösningar för framtidens industri. För oss går nytänkande och hållbarhet alltid hand i hand.

Atlas Copco grundades i Stockholm 1873 och har idag kunder i mer än 180 länder. År 2019 hade Atlas Copco en omsättning på 104 miljarder kronor och cirka 39 000 medarbetare vid årets slut. Mer information finns på www.atlascopcogroup.com.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till brandarena@almatalent.se.