ANNONS FRÅN BJELIN

Nästa generation trägolv ska ersätta parketten

Bjelins sälj-och marknadsdirektör Johan Larsson.

Med en ny och unik teknik har Bjelin, dotterbolag till Välinge Innovation som uppfann klickgolvet, nu en ny golvinnovation. I podcasten Framtidens industri berättar Bjelins sälj-och marknadsdirektör Johan Larsson om hur de med det nya golvet skapat ett billigare, mer tåligt och mer klimatsmart golv.

Publicerad Uppdaterad

Trägolven är, med Bjelins nya innovation, inne på sin tredje generation berättar Johan Larsson i Framtidens industri. Den första generation var de solida trägolven av massivt trä som sedan i mitten av 1940-talet fick stå till sidan för parkettgolven. Men nu kommer alltså Bjelin och Välinge Innovation med ett nytt, mer tåligt golv som dessutom är mer miljövänligt.

– Kan man som vi då hitta en ny teknik för produktion av golv som gör tillverkningen miljövänligare och arbetar med hållbarheten som ledstjärna då har man också fått en game changer i branschen. Vi maximerar vårt användande av trä. Hållbarhet för mig handlar väldigt mycket om att man tar så lite man kan av naturen, men det man tar ska man maximera till hundra procent. Det gör vi via den teknik vi har uppfunnit, med de nya golven har vi lagt oss an med det, säger Johan Larsson, sälj- och marknadsdirektör på Bjelin, i podden.

I avsnittet pratar Johan och programledaren Elin Häggberg också om hur Bjelin hoppas förändra hela golvbranschen, vad som driver bolaget att vara ledande i den hållbara utvecklingen och om mycket mer.

Lyssna på avsnittet med Bjelin, och alla andra avsnitt av Framtidens industri, här.

Fakta

Framtidens industri möter vi de företag som går i bräschen för smarta och miljövänliga tekniklösningar och som vill göra skillnad i sin bransch. Teknikjournalisten Elin Häggberg är programledare och hon träffar i varje avsnitt ett nytt företag som berättar om hur de arbetar för att göra industri och samhälle mer miljövänligt. Framtidens industri produceras av contentbyrån Borg Owilli. Det här avsnittet görs i betalt samarbete med Bjelin.

Lyssna på alla avsnitt av Framtidens industri här.