ANNONS FRÅN MTS

MTS ur ett kundperspektiv

MTS spännande verksamhet har naturligtvis många nöjda klienter. Vi träffade två av dem för att få veta mer om hur MTS hjälpt dem fram i sin verksamhet.

Publicerad Uppdaterad

Christian Berggreen, Professor och Head of Group Lightweight Structures vid Danmarks Tekniska Universitets Structural Lab i Köpenhamnn och Christer Eriksson, Principal Engineer Strength and Durability Testing på Volvo, har båda arbetat med MTS under ett flertal år.

DTU är danska motsvarigheten till Sveriges KTH och källan till mycket banbrytande forskning och innovativa idéer. Här har Christian Berggreen sedan många år arbetat med bland annat lättviktsmaterial i syfte att ta fram säkra, smidiga och moderna transportmedel såsom flyg och båtar. Till sin hjälp har han MTS för att snabbt och säkert utvärdera materialens bärighet och funktion.

– Vi har arbetat med MTS sedan 1970-talet och använder fortfarande utrustning som vi köpte in då. För lite sedan uppgraderade vi faktiskt MTS hydrauliska utrustning från 70-talet. Funkar fortfarande utmärkt, berättar Christian.

Det finns flera skäl till att Danmarks tekniska högskola primärt vänder sig till MTS som partner i sin utvecklande verksamhet.

– Med MTS uppgraderas vår forskning till internationell standard, världsklass helt enkelt. Vidare bistår MTS med komplett utrustning och vi får vad man brukar kalla en ”turn-key solution”, vilket innebär att samtliga komponenter tillhandahålls från en och samma tillverkare. Det skänker den trygghet som behövs för att kunna fokusera på det vi vill, nämligen att så snabbt som möjligt få fram banbrytande forskningsresultat, säger Christian.

Volvo Cars Christer Eriksson håller med:

– MTS är en nyckelpartner för oss. Vi har haft ett givande samarbete sedan 1980-talet. Tack vare MTS kan vi utveckla våra produkters kvalitet i ett snabbt tempo. Det blir ett mer exakt resultat snabbare helt enkelt, menar Christer.

Christer berättar att samarbetet med MTS innebär en långsiktig trygghet.

– MTS var först ut och har fortsatt att ligga på topp. När vi köper in ett system känns det bra att veta att det finns möjlighet till uppgradering längre fram. Med ett yngre företag får man räkna med att de kan försvinna från marknaden innan man vet ordet av och då är det svårt att få den hjälp man kan behöva. Vi har två tekniker från MTS som finns här på daglig basis, så tillgängligheten är optimal. Kontinuiteten kombinerat med MTS storlek och oöverträffade kunskap är det vi uppskattar mest med MTS, avslutar Christer.

LÄS MTS KUNDSTUDIER HÄR

FAKTA OM MTS

MTS Systems testutrustning, programvara och tjänstelösningar hjälper kunderna att påskynda och förbättra sina design-, utvecklings- och tillverkningsprocesser och används för att fastställa det mekaniska beteendet hos material, produkter och strukturer.

MTS högpresterande sensorer tillhandahåller kontroller för en mängd applikationer som mäter rörelse, tryck, position, kraft och ljud. MTS hade 3.500 anställda per den 1 oktober 2016 och intäkter på 650 miljoner dollar för räkenskapsåret som slutade 1 oktober 2016.

Ytterligare information om MTS finns här.