ANNONS FRÅN MÖLNLYCKE

Mölnlycke utvecklar framtidens sårbehandling

Linda Mårlind, Global R&D Director Management/Healing Chronic Wounds & Anders Dahlberg, Global R&D Director Science & Technology på Mölnlycke.

Det världsledande medicintekniska företaget Mölnlycke satsar stort på att utveckla framtidens sårbehandling. Efter en omorganisation letar de nu efter nya kompetenser i form av ingenjörer och forskare och med ett nytt teknikfokus tar de sikte på att förändra dagens sårbehandling.

Publicerad Uppdaterad

– Vi befinner oss på en väldigt spännande resa där vi vill vidareutveckla tekniker inom ett område som är otroligt viktigt. Våra lösningar hjälper bl.a. patienter med kroniska och svårläkta sår och vi ser att med nya innovationer, till exempel effektiv infektionsbehandling, digital diagnosticering och realtidsmonitorering kan vi hjälpa dessa patienter ännu mer. Genom att fokusera på hela patienten och inte bara på såret, har vi möjlighet att göra stor skillnad och accelerera sårläkningen. Något som har enorma fördelar för såväl individen som samhället, säger Linda Mårlind, Global R&D Director Management/Healing Chronic Wounds på Mölnlycke.

“Möjlighet att påverka på riktigt”

Mölnlycke har i över 150 år drivits av, och jobbat med, att utveckla produkter och lösningar för att hjälpa patienter till bättre livskvalitet och underlätta för vårdpersonal att göra sitt jobb. Ett gott exempel är Mölnlyckes utveckling av Safetac®-teknologin. Safetac är en lösning som minskar smärta och skador på huden vid förbandsbyte. Nu vill Mölnlycke förbättra sårbehandlingen igen, den här gången med hjälp av teknik och digital utveckling.

Som forskare eller ingenjör hos Mölnlycke får man möjlighet att utveckla produkter och lösningar som gör skillnad. Företaget drivs av stor passion och brinner för att genomföra verklig och varande förändring.

- Kulturen och strukturen på Mölnlycke gör att man kan driva projekt och få möjlighet att påverka på riktigt, säger Anders Dahlberg, Global R&D Director Science & Technology på Mölnlycke. Idag finns det få standardiserade protokoll att följa för behandling av svårläkta sår, från att bedöma såret och vilken fas av läkning det befinner sig i till vilken typ av behandling som är mest passande. Med modern teknologi, data och sensorer kan vi förändra det och det är här framtiden ligger. Det finns stora möjligheter att göra skillnad här.

Stärkt samarbete i tvärfunktionella team

Inom Mölnlycke jobbar man i tvärfunktionella team. Det innebär att du som ingenjör eller forskare i ditt arbete samarbetar med såväl kliniska avdelningar som fabriker och kommersiella marknadsförare.

– Vi jobbar i ett tvärfunktionellt sammanhang där vi alla har patienten och patientens behov i fokus. Det är också det som binder oss samman – vi är stolta över hur våra produkter hjälper både patienter och samhället. Eftersom vi alla jobbar mot samma mål så har vi korta beslutsvägar, vilket bidrar till ett bra arbetsflöde, förklarar Linda.

Tillvaron som Mölnlycke utvecklat är en diversifierad sådan, där medarbetare möts i sin vilja att göra skillnad för patienter. Idéer uppstår i möten mellan människor med olika erfarenheter, bakgrunder och kompetenser.

- Vi satsar stort och vill skapa nya möjligheter till utveckling, samarbete och innovation för våra medarbetare. 2024 flyttar vi till GoCo Health Innovation City i Mölndal, där hamnar vi mitt i Göteborgs ledande life science-kluster. Kontoret kommer ha toppmoderna labb på flera våningsplan och flytten öppnar upp för spännande samarbeten med andra bolag, säger Anders.

För att säkerställa framtidens högteknologiska och optimerade sårbehandling letar nu Mölnlycke efter nya kompetenser som vill vara med och driva utvecklingen framåt

Läs mer om vilka lediga tjänster och möjligheter som finns hos Mölnlycke just nu.

Annonsinformation

Mölnlycke är ett världsledande företag inom medicinska produkter och lösningar.

Mölnlycke strävar efter att utveckla vården genom att förbättra kliniska och hälsoekonomiska resultat, genom innovation, utbildning och starka och varaktiga kundrelationer.

Kärnverksamheten finns inom fyra affärsområden: sårbehandling, operationsrumslösningar, handskar och antiseptics.

Mölnlycke sysselsätter cirka 8 000 personer globalt. Huvudkontoret finns i Göteborg, Sverige och företaget är verksamma i mer än 100 länder världen över. Sedan 2007 är Mölnlycke en del av Investor AB, en engagerad ägare av högkvalitativa, globala företag som grundades av familjen Wallenberg 1916.

För mer information, besök molnlycke.com.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till agency@nyteknikgroup.se