ANNONS FRÅN ISOTIMBER

Marknadens klimatfokus gynnar IsoTimber

Omsättningsökning på 61 procent 2020 och starkt marknadsläge för hållbart byggande ger bra förutsättningar för IsoTimbers påbörjade tillväxtresa.

Publicerad Uppdaterad

Unik husstomme med fokus på hållbarhet

IsoTimber tillverkar husstommar av trä, med en unik konstruktion som är både bärande och isolerande. Ingen extra isolering eller plastfolie behövs och den är diffusionsöppen, vilket ger ett behagligt inomhusklimat. Högsta betyg av Byggvarubedömningen är en viktig bekräftelse för produkten. Den mest sålda väggdimensionen består till 99 procent av trä, en fossilfri råvara. Vid tillverkningen förädlas spånet till pellets och fönsterurtag används i planelementen. Genom att byggblocken är robusta kan de återbrukas och därefter upcyclas till träfiberskivor.

Läs mer om IsoTimbers unika byggteknik här

Bolaget har nått fina framgångar det senaste året. Ett äldreboende med 48 lägenheter levererades till ett Peab-ägt bolag, som blev en mycket nöjd entreprenör. Vidare godkändes patentet i Japan, vilket ger förhoppning om att även patentansökningarna i Europa och Kanada skall godkännas. Att visas på bästa sändningstid i både Husdrömmar och Grand Designs Sverige under ett och samma år får också anses vara en framgång. I Grand Designs visades Skogsvillan, ritat av den kände arkitekten Jonas Bohlin.

– Viktigt är ett forskningsprojekt som vi startat tillsammans med Stora Enso och Moelven, där Rise är projektledare. Målet är att utveckla ett biobaserat lim för att nå 100 procent fossilfria byggskivor och byggelement, det vill säga Isotimbers, säger styrelseordförande Janina Östling.

Starkt marknadsintresse för hållbart byggande

– Intresset för ett resurseffektivt och klimatsmart industriellt byggande med trä är enormt stort just nu och styrelsen vill att bolaget ska få möjlighet att tillvarata det fullt ut, säger Janina Östling.

Vill du läsa mer om IsoTimbers företrädesemission? Tryck här!

Hon anger några områden som bedöms ge ökad säljkraft. Förstärkning av säljorganisationen, med ökad kundnärvaro och framtagande av nya husmodeller som underlättar det passiva säljarbetet. Samt certifiering och tester för att tydliggöra produktens hållbara egenskaper.

– Utöver det behöver bolaget rörelsekapital så att vi kan hantera både fler och större projekt. Ett kapitaltillskott ger oss möjlighet att arbeta mer fokuserat och långsiktigt enligt vår strategi, säger vd Håvard Jegerstedt.

Planer på börsnotering

– Vi tror att IsoTimbers aktier passar för handel på en marknadsplats. Produkten och dess hållbarhet är lätt att förstå och enkel att kommunicera, vilket ger bolaget goda ambassadörer. Förutsatt att emissionen blir framgångsrik så planerar vi att under hösten börja förbereda bolaget, med sikte på en notering under 2022, säger grundaren Mikael Östling.

Annonsinformation

IsoTimber tillverkar bärande och isolerande husstommar av trä med en unik konstruktion.

● IsoTimber Holding AB (publ), 556748-4679, genomför en nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare.
● Teckningsperiod: 9-30 juni 2021
● Emissionsvolym 23,8 MSEK
● Teckningskurs: 72 kr per aktie

Vill du teckna aktier i IsoTimber? Läs mer här!

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till agency@nyteknikgroup.se