ANNONS FRÅN BAE SYSTEMS

Ledare som gör verklig skillnad - BAE Systems rekryterar

Från idéstadie till färdigt högteknologiskt militärt fordon. BAE Systems Hägglunds jobbar med hela kedjan från forskning och utveckling, till produktion och testverksamhet. Allt på ett företag som premierat uppfinningsrikedom sedan starten för över 100 år sedan. Nu satsar BAE Systems rejält och letar efter medarbetare till olika delar i organisationen.

Publicerad Uppdaterad

BAE Systems Hägglunds är en del i den globala koncernen BAE Systems och arbetar med avancerad försvarsteknologi som syftar till att försvara människor såväl som nationell säkerhet. Och det högteknologiska företagets mission gör skillnad. Inte minst idag, på grund av rådande oroligheter.

 – Vi är 1100 medarbetare på Hägglunds och ungefär hälften av oss arbetar med forskning och utveckling. Vi jobbar i projekt som bedrivs från tidigt anbud till färdig produkt. Däremellan hanteras allt från konceptarbete och förmågeanalys ner till detaljkonstruktion och mjukvaruutveckling. Parallellt med projekten bedrivs också långsiktig forskning och utveckling och medarbetare uppmuntras att komma med förslag på hur vi ska möta framtidens behov, säger Camilla Söderbäck, enhetschef för Arkitektur och Design på BAE Systems Hägglunds.

“Nu söker vi de som vill utveckla sitt ledarskap”

De senaste 18 månaderna har företaget tagit in ordrar från sina europeiska kunder för omkring 15 miljarder. För att kunna leverera har Hägglunds redan rekryterat omkring 300 nya medarbetare och det efterfrågas fortfarande fler kompetenser.

– Vi har välfyllda orderböcker och ser ett ökat behov av våra produkter runt om i Europa. Den stora mängden projekt skapar behov av ledare på alla nivåer, både i projekt och mot produkt. Vi arbetar mycket med ledarutveckling och har ett internt ledarskapsprogram. Vi uppmuntrar rörlighet internt, och erbjuder många karriärvägar, oavsett om man är intresserad av ledarroller eller av att bli specialist. Nu söker vi de som vill utveckla sitt ledarskap, säger Tomas Hörnsten, chef för sektionen Vetronics Design på BAE Systems Hägglunds.

BAE Systems letar efter medarbetare till flera roller i bolaget. Ansök här.

BAE Systems Hägglunds är det lilla företaget med stor verksamhet. Som en del av en stor, global koncern finns det goda möjligheter för de som vill jobba i en internationell miljö med kunder från hela världen. Den utvecklings- och innovationskraft som finns inom Hägglunds har djupa rötter ankrade i grundarnas ”kan de så kan vi-tänk”. Ledarskapet kännetecknas av samarbete där företaget istället för att leta efter all kompetens i en och samma person arbetar med tillitsbaserat ledarskap där de löser problem genom samarbete.

– Inget projekt är det andra likt och vi måste snabbt kunna anpassa oss efter nya situationer. Vi sitter på enorma kompetenser inom bolaget och nu rustar vi inför framtiden, säger Camilla.

Lösningar genom kollektiv intelligens

BAE System Hägglunds letar nu efter personer som vill axla roller som systemingenjörer, systemarkitekter, linjechefer, projektledare, tekniska projektledare och programvaruutvecklare. Inom företaget värdesätts mångfald och de söker både nyexaminerade ingenjörer och personer med flera års erfarenhet.

– Det går inte att bygga en modern verksamhet med komplexa produkter på några få smarta individer. Vi behöver mångfalden och det kräver mer av oss som ledare. Vi måste skapa sammanhållning och gemensamma visioner, coacha våra medarbetare och visa vägen så att den kollektiva intelligensen kan blomstra, säger Camilla.

– Att arbeta här medför möjligheten att ständigt utvecklas, både i den egna rollen men också om man internt vill växla mellan roller. Verksamheten kan skifta snabbt. Det fungerar därför inte med insatser av några få hjältar utan det handlar om samarbete, säger Tomas.

Inom företaget uppmuntras medarbetarna att nyttja sin kreativitet för att uppfylla, och kanske till och med överträffa, kundernas behov.

– Våra högteknologiska produkter spänner över alla discipliner. Allt från mekanik och elektronik till informationsteknik och mjukvara. Arbetet blir allt mer komplext och spännande. Nu hoppas vi hitta fler personer som vill vara med på vår resa, och utvecklas med oss, avslutar Camilla.

Annonsinformation:

BAE Systems Hägglunds utvecklar och producerar bandgående militära fordon som ligger i framkant när det kommer till innovativ försvarsteknologi för extrema och utmanande miljöer. Företaget är en del av den brittiska storkoncernen BAE Systems som har cirka 90 000 anställda i mer än 40 länder. I Örnsköldsvik finns i dag närmare 1100 medarbetare varav nästan hälften arbetar inom forskning och utveckling.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till agency@nyteknikgroup.se