ANNONS FRÅN JÖNKÖPING UNIVERSITY

Kurser för yrkesverksamma på JTH lyfter industrin

Tekniska Högskolan i Jönköping (JTH) vid Jönköping University utvecklar kurser i livslångt lärande i samverkan med industrin. Kursdeltagarna får ett kompetenslyft inom kunskapsintensiv och innovativ produktrealisering.

Publicerad Uppdaterad

Den snabba tekniska utvecklingen och samhällsförändringarna som följer i dess spår gör att många företag vänder sig till lärosäten och efterfrågar ett kontinuerligt livslångt lärande. JTH har flertalet kurser som riktar sig till yrkesverksamma. Det rör sig om allt från kortkurser inom Yrkeshögskolan och korta distanskurser på avancerad nivå till skräddarsydda utbildningar och hela program. JTH erbjuder bland annat kurser inom KK-stiftelsens program Expertkompetens, avancerade kurser riktade mot yrkesverksamma.

Nicholas Dandlid Burke, materialplaneringschef på Scania Cab Production i Oskarshamn, har läst kursen Rekonfigurerbara produktionssystem på JTH.

– Det hjälpte mig verkligen att få en djupare förståelse för de teoretiska delarna i vår produktion och våra möjligheter till implementering inom bilindustrin, säger Nicholas Dandlid Burke.

Efter utbildningen kan han bättre utvärdera och utmana strategierna i Scanias utvecklingsprojekt. Han ser stora fördelar med den här typen av kurser som vänder sig till nyckelpersoner i tillverkningsindustrin.

– Snabb implementering av ny teknik och förändrad efterfrågan på marknaden gör att det är oerhört viktigt att vi har tillgång till den senaste forskningen och informationen från lärosäten. Det hjälper oss att utveckla kompetensen som krävs för att möta utmaningarna inom vår bransch.

– Ständig förbättring är ett kärnvärde för Scania och för mig personligen. Ju fler i min organisation som går sådana här kurser och utvecklar nya färdigheter, desto högre blir vår kompetensnivå. Det innebär också en fortsatt innovation av våra egna processer.

Carin Rösiö, projektledare för en del av kurserna på JTH, upplever att de deltagande företagen ser ett stort värde i att öka sina kunskaper och ta del av senaste forskningen genom kurserna.

– Utvecklingen går ju snabbt framåt inom produktionsområdet, så att fylla på med ny kunskap är välbehövligt, säger Carin Rösiö.

Hon påpekar att kurserna för yrkesverksamma på JTH är perfekta tillfällen att möta andra företag för att utbyta erfarenheter kopplat till ämnesområdet, bredda sina nätverk och få nya perspektiv. Kurserna utvecklas i nära samarbete med industrirepresentanter och kopplas kontinuerligt till deltagarnas egen verksamhet för att säkerställa att det som lärs ut är relevant.

Annonsinformation:

Kurser för yrkesverksamma med start i höst:

• Underhåll för produktionsprestanda, 5hp.

• Agil produktionsutveckling, 5hp.

• Automation – möjligheter och utmaningar, 5hp. • Explainable Artificial Intelligence (XAI), 3hp.

Se fler och kommande kurser här + Läs mer här.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till brandarena@almatalent.se.