ANNONS FRÅN ABUS KRANSYSTEM

Komplett leverantör för den svenska marknadens lyftbehov

ABUS Kransystem tillverkar traverser, svängkranar och telfrar. Kranarna har en lyftkapacitet från 80 kg upp till imponerande 120 ton och företaget står för ett stort tekniskt kunnande. Med ett omfattande återförsäljningsnät och hög service ser man positivt på utvecklingen i Sverige.

Publicerad Uppdaterad

ABUS Kransystem  är ett dotterbolag till den tyska koncernen med huvudkontor i närheten av Köln. I Sverige finns ABUS Kransystem nära marknaden med ett stort återförsäljarnät, omfattande rådgivning och teknisk support, nyckelfärdiga lösningar och professionell service.

– Vi har återförsäljaravtal med en rad olika firmor som jobbar i hela Sverige och som hanterar försäljning mot slutkund, installation samt service och reparation. Tillsammans benämner vi oss som ABUS Sverige Gruppen, säger Tony Wittgren, vd på ABUS Kransystem och tillägger:

– Vi bygger standardiserade verkstadskranar med bra kvalitet och till rätt pris. Inom ABUS Sverige Gruppen erbjuds även processkranar och specialkranar, ergo-lösningar, lyfttillbehör som exempelvis lyftok, anpassade lyftverktyg och liknande. Vi är med andra ord en komplett leverantör för den svenska marknadens lyftbehov.

ABUS kranar för lätta och tunga transporter

Hög service och marknadsnärvaro 

ABUS Kransystem största målgrupp är tillverkningsindustrin där de har en bred kundkrets, från mindre företag till stora och välkända företag inom svensk industri.

– Vi har drygt 30 säljare som arbetar med denna marknad och vi utvecklar löpande företaget och vårt varumärke. Vi erbjuder en hög och kostnadseffektiv service. Detta är en av anledningarna till att vi är så stora inom små och mellanstora företag – vår marknadsnärvaro är högre än många andras, säger Tony Wittgren.

Kontinuerlig kompetensutveckling

ABUS Sverige Gruppen satsar på välutbildade tekniker med en hög kunskapsnivå och de anställda genomgår löpande internutbildningar.

– Vi har omkring åtta utbildningar varje år för teknikerna. Vi ser tydligt att möjligheten att utvecklas och göra karriär inom gruppen blir motiverande för dem. Till exempel kan de bli generalrenoverare och göra analyser för att öka kranarnas livslängd, säger Tony Wittgren.

Ny profilfamilj inom lättraverser

ABUS Kransystems tekniker kan också utföra service av andra kranfabrikat, vilket gör att kunden kan samla all service på samma ställe. Bolaget erbjuder även teknik som krävs kring kranen, som kranbanor och lyftverktyg.

– En nyhet hos oss är till exempel inom lättraverser där vi erbjuder tre stålprofiler och två aluminiumprofiler i en ny profilfamilj. Nu kommer även en fjärde stålprofil, HB240S. Den kommer att möjliggöra ännu effektivare lösningar för våra slutkunder, säger Tony Wittgren.

Ett axplock av ABUS installationer runtom i världen

Ser positivt på framtiden

Pandemin har varit påfrestande för industrin i Sverige men nu ser det mer positivt ut med en stark konjunkturuppgång.

– Jag är optimist men samtidigt ödmjuk inför en föränderlig tillvaro. Kapacitetsbrist på arbetskraft och material inom industrin är ett faktum redan nu. Jag hoppas att det kommer gå bra och att industrin kan fortsätta blomstra, säger Tony Wittgren

Annonsinformation

Inom sitt segment – standardiserade industrikranar med lyftkapacitet från 80 kg upp till 120 ton – är ABUS Kransystem en av de största på marknaden i Sverige. Företaget erbjuder främst traverser, svängkranar, lättraverser samt lin- och kättingtelfer.

Läs mer här!

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till agency@nyteknikgroup.se