ANNONS FRÅN UNDERHÅLLSMÄSSAN

Kompetensförsörjning för framtiden

En av de största utmaningarna inom svensk industri är hur man får fler unga att intressera sig för teknik. Under Underhållsmässan 2020, som drivs tillsammans med RISE, är det en av programpunkterna som löper som en röd tråd genom hela evenemanget.

Publicerad Uppdaterad

RISE är Sveriges ledande forskningsinstitut med 2 300 forskare och ett 100-tal unika testbäddar och demonstrationsmiljöer som ägs av svenska staten. I samarbete med, och på uppdrag av näringsliv, akademi och offentlig sektor, tar RISE sig an framtidens utmaningar. RISE utvecklar tjänster, produkter, teknologier, processer och material som bidrar till ett konkurrenskraftigt näringsliv såväl som en hållbar framtid.

Underhållsmässan 2020 kommer Sandra Mattsson, forskare på RISE, att hålla i en av programpunkterna som handlar om attraktiva arbetsplatser, hur man rekryterar och behåller rätt personal. Fokus är att lyfta frågan om inkludering och mångfald och hur det kan hjälpa till att öka vinsten i ett företag.

– Aktiviteterna på scen kommer att handla om hur vi kan ta fram produkter, tjänster och produktionssystem som är smarta och samtidigt ha ett helhetsperspektiv på ekonomisk-, ekologisk- och social hållbarhet. För att inte förlora kompetens, arbetskraft och tid så behöver vi ha högpresterande team. Vi kan inte ta fram den bästa lösningen om vi sitter i stuprör och pratar, säger Sandra Mattsson.

Varje dag på Underhållsmässan 2020 kommer det vara en timmes presentation samt expertpaneler som visar på konkreta exempel från arbets- och näringslivet hur man arbetat och arbetar med kompetensförsörjningsfrågor och framtida utmaningar. Företaget SÖDRA, som arbetar med tillväxt och skötsel av skog, har aktivt arbetat med just den här typen av utmaningar och kommer delta under mässan.

– Det gäller att lyfta fram industrin som en trygg, men också modern arbetsplats för framtiden. Tittar man på det ungdomar rankar högt,  och vad som får arbetsplatser att framstå som attraktiva på marknaden, så är det företag som har trevlig arbetsmiljö, intressanta arbetsuppgifter och balans mellan jobb och fritid. Idag det finns ett kriterium som växer sig allt viktigare och det är socialt ansvarstagande, säger Christer Thörn, HR-direktör på SÖDRA.

Underhållsmässan är idag Europas största fackmässa inom drift och underhåll. Det är ett branschöverskridande forum där tekniker och beslutsfattare möts och utbyter erfarenheter. Denna mötesplats bidrar till en ökad förståelse för hur rätt underhåll bidrar till stora lönsamhetsförbättringar oavsett om det är inom industri eller offentlig verksamhet. Omkring 350 företag ställer ut och mässan besöks av drygt tiotusen fackbesökare. 

Underhållsmässan arrangeras den 10-13:e mars 2020 på Svenska Mässan i Göteborg.

All information om mötesplatsen finns på www.underhall.se. Där kan du också hämta din kostnadsfria biljett.

Läs även: Så stor ekonomisk påverkan har underhållsarbetet inom svensk industri

The meeting place for the entire maintenance communityUnderhåll 2020 (the Maintenance Trade Fair and Conference) is Northern Europe’s largest and fastest growing meeting place covering all aspects of industrial operations and maintenance. An industry-wide forum where technicians and decision makers right across the maintenance value chain can see the technology of the future and share experiences.There is simply no other event that deals with maintenance-related issues with the same breadth and depth. Thousands of visitors working in all industrial and real estate sectors develop their maintenance strategy based on what they learn here.Underhållsmässan takes place in Gothenburg 10-13 March 2020. Get your FREE entrance ticket here.

Svenska Mässan Gothia Towers är en av Europas största integrerade mötesplatser med ett unikt cityläge i centrala Göteborg. Svenska Mässan Gothia Towers arrangerar och driver mässor, möten, hotell, restauranger, spa och en showarena. Varje år välkomnas drygt två miljoner besökare till mötesplatsen. Svenska Mässan Gothia Towers ägs av en privat, oberoende stiftelse, Svenska Mässan Stiftelse. Stiftelsens uppdrag är att främja näringslivet och varje år genereras drygt 3,2 miljarder kronor i turistekonomiska effekter.