ANNONS FRÅN KIA

Kia e-Niro är elbilen som täcker familjens alla behov

Den praktiska crossovern fyller rollen som familjebil. Nya Kia e-Niro levererar samtidigt en räckvidd som de dyraste elbilarna.

Publicerad Uppdaterad

För tredje året i rad håller Kia positionen som Sveriges tredje största bilmärke, och man erbjuder ett av marknadens bredaste utbud av laddbara modeller. Exempelvis gjorde Kia Niro resan till hybrid och kom sedan som laddhybrid, för att slutligen lanseras som ren elbil.
För tredje året i rad håller Kia positionen som Sveriges tredje största bilmärke, och man erbjuder ett av marknadens bredaste utbud av laddbara modeller. Exempelvis gjorde Kia Niro resan till hybrid och kom sedan som laddhybrid, för att slutligen lanseras som ren elbil.

Läs mer här


Batteridrivna e-Niro har varit en försäljningssuccé på den svenska marknaden, delvis beroende på att bilen levererar vad de skandinaviska bilköparna vill ha – en praktisk crossover med väldisponerade ytor för de åkande såväl som för bagage, med en mer upphöjd sittplats för alla i fordonet.

Miljöbästa bil 2019

Elbilen har ett bagageutrymme på 451 liter, och när Gröna Bilister utsåg Kia e-Niro till Miljöbästa bil 2019 för privatpersoner så var en av punkterna i juryns motivering att elbilen har ”så goda utrymmen att den räcker och blir över även för den aktiva familjen”.
”Sedan lanseringen har vi sålt ca 19 000 exemplar av Niro på den svenska marknaden, i versionerna Niro Hybrid, Niro Plug-In Hybrid och e-Niro. Hittills i år är Niro den tredje mest sålda bilen i Sverige”, säger David Lilja, PR- och kommunikationschef på Kia.

Det andra stora försäljningsargumentet är kombinationen pris och räckvidd. För generellt sett är det fortfarande de dyra elbilarna som tar dig långt, detta på grund av batterierna fortfarande är väldigt dyra att tillverka.

Räckvidden motsvarar många modeller i det dyraste segmentet

Kia utgör dock undantaget. Gröna Bilister-juryn konstaterade att e-Niro har ”en så lång räckvidd och så snabb laddning att nästan ingen kan avvisa eldrift längre”. De ansåg även att bilen hade ”en så rimlig prislapp att den snabbt blir lönsam med motsvarande förbränningsmotorversioner”. Priset från 481 900 placerar e-Niro i mellanskiktet, samtidigt som räckvidden motsvarar många modeller i det dyraste segmentet.  
Batteriet på 64 kWh ger bilen en angiven räckvidd på 455 km enligt WLTP. Med en angiven förbrukning på 1,59 kWh per mil har e-Niro en högre energieffektivitet än vissa amerikanska och tyska elbilar vars förbrukning ligger 30 procent högre. Med en snabbladdare vid en DC-laddstation kan du ladda batteriet från 20% till 80% på endast 42 minuter. Den medföljande 3-fasladdaren innebär att du kan använda laddboxar hemma såväl som publika laddstationer.
Den koreanska biltillverkaren har dessutom lyckats kombinera en hög energieffektivitet med en kraftfull motor på 150 kW, motsvarande 204 hästkrafter, och ett vridmoment på 395 Nm. 0-100 km/h klaras av på 7,8 sekunder.
Du kopplar upp e-Niro mot din smartphone och den övriga världen med UVO Connect. Via systemet kan du exempelvis kontrollera batteristatus och avbryta eller återuppta en laddning. Det låter dig även aktivera funktioner som klimatanläggningen, du kan få bilens geografiska position, eller skicka en vägbeskrivning till bilen.  

7 års nybilsgaranti från fabrik
Gröna Bilister hyllar bilens prestanda och slår fast att Kia erbjuder ”så goda garantier att även den oroligaste bör bli lugnad”. Bilarnas höga kvalitet innebär att Kia kan erbjuda 7 års nybilsgaranti från fabrik – den mest generösa i bilbranschen.


Läs mer här