ANNONS FRÅN INFOTIV

”Jag har fått unika karriärmöjligheter”

Sigrid Ljungström, konsult hos Infotiv. Foto: Julia Sjöberg

Hos Infotiv står konsulterna i centrum, genom en unik plattform ger konsultbolaget goda förutsättningar till snabb karriär. Sociala nätverk, kompetensutbyte och varierande uppdrag är delar i det vinnande konceptet.

Publicerad Uppdaterad

INFOTIV är ett konsultbolag med målet att förnya och förstärka organisationer. Infotiv erbjuder konsulter, lösningar och verktyg som hjälper deras kunder att med framgång utveckla och sälja sina produkter.

 – Att vara konsult hos Infotiv ger flera fördelar, det finns många spännande uppdrag, man får möjligheten att utvecklas, nätverka och testa olika typer av inriktningar för att hitta det som känns bäst. Det är ett väldigt flexibelt sätt att möta arbetslivet på, säger Sigrid Ljungström, konsult hos Infotiv.

Sigrid Ljungstöm har en bakgrund som högskoleingenjör och studerade Design och produktutveckling vid Chalmers. Kontakt med Infotiv fick hon på en arbetsmarknadsmässa under sina studier:

 – Jag fick ett bra intryck av dem, deras representanter kändes genuina och trevliga! Jag började så småningom hos Infotiv i samband med min examen.

”En av de stora fördelarna med Infotiv är att man får möjligheten att bygga nätverk”

En av de stora fördelarna med Infotiv är att man får möjligheten att bygga nätverk genom att träffa andra konsulter med olika kunskaper och erfarenheter, det gör att det ofta finns någon man kan vända sig till om man söker svar på en fråga som ligger utanför ens eget yrkesområde.

Sigrid Ljungstöms första uppdrag genom Infotiv var som teknisk skribent på ABB, men hon visste redan från början att hon ville jobba mer mot UXdesign. När det sedan dök upp en möjlighet för ett sådant uppdrag blev Sigrid tillfrågad och tog chansen.

 – Jag har fått unika karriärmöjligheter genom Infotiv! Jag arbetar som UX-designer och är just nu ute på uppdrag hos CEVT där jag är med och utvecklar användarupplevelsen i deras Lynk & Co bilar, det är ett väldigt kreativt och spännande arbete med mycket fokus på interaktionsdesign.

En stor fördel som Sigrid Ljungström lyfter fram med Infotiv är möjligheten till kompetensutveckling, dels genom olika externa utbildningar men även genom mötet med konsultkollegor och Infotivs utvecklings-och forskningsplattform. Infotiv har en in-house verksamhet där man ständigt utvecklar och testar ny teknik.

 – Genom plattformen får vi möjlighet att bygga upp prototyper av system och bilar i miniskala med korrekt el-arkitektur. Det här gör att Infotiv kan erbjuda snabbare helhetslösningar till kundprojekt, men också att vi, konsulterna blir bättre förberedda för uppdragen.

 – Idag tenderar många yrken att överlappa varandra så man vill ju inte vara som en avskärmad ö. Ju större förståelse man har för andra yrkesinriktningar och människor desto större chans att man själv gör ett bra jobb. Människor och teknik måste få utvecklas tillsammans, avslutar Sigrid Ljungström.

Läs mer on INFOTIV här

OM INFOTIV

Delägare i Netgroup Engineering AB, som är en sammanslutning av bolag inom olika teknikområden. Genom Netgroup levererar Infotiv och övriga medlemsbolag konsulter till fordonsindustrin. Med över 1000 konsulter är Netgroup ett av norra Europas största konsultbolag och en ledande leverantör av produktutvecklingstjänster. Infotiv bildades 1998 och firar i år 20-årsjubileum. Konsultbolaget har 280 medarbetare och kontor i Göteborg (HK), Södertälje och Malmö.