ANNONS FRÅN COWI

Internationella konsultföretaget förnyar ledarskapet

Att leverera helhetslösningar som kunder, samhälle och invånare kan dra nytta av är konsultföretagets COWIs mission. Nu förnyar man ledarskapet för att frigöra potentialen bland personalen.

Publicerad Uppdaterad

Ett dynamiskt och teamfokuserat ledarskap kombinerat med goda arbetsförhållanden, och personliga utvecklingsmöjligheter. Det är inriktningen som konsultföretaget COWI valt för sin personalpolitik. Något som även blivit en av deras framgångsfaktorer.

– De utmanande projekten, engagemanget och stoltheten över vad vi åstadkommer är viktiga drivkrafter för våra medarbetare, säger Lars-Göran Sporre, chef för Industridivisionen på COWI.

360-graderslösningar för hållbara samhällen

COWI har kompetens i världsklass inom områdena teknik, arkitektur och miljö. Att nyttja medarbetarnas samlade kompetens inom olika teknikområden för att hitta nya kreativa och hållbara lösningar på samhällets utmaningar är en viktig del i företagets så kallade 360-graderslösningar.

Helhetstänket kommer från företagets mål att skapa lösningar utifrån behov hos kunden, samhället och människorna som lever i det. Genom 360-graderstänket maximeras nyttan av medarbetarnas specialistkunskaper.

COWI erbjuder ett stort spann av expertkonsulttjänster inom segmenten industri, infrastruktur, byggnad och fastighet, miljö, projektledning och CAD/IT.

Av företagets totalt 6600 medarbetare arbetar drygt 1200 i Sverige. Konsulternas uppdrag är att bidra till hållbara, fungerande samhällen världen över. 

– COWI har verksamhet över hela världen. Kombinationen av global närvaro och lokala kunskaper gör att vi kan ta oss an både stora och små projekt – överallt, säger Linn Hansson, HR Business Partner på COWI.

Återvunnen fosfor från avloppsslam

Ett färskt exempel på hur COWI bidrar till ett hållbart samhälle kan projektet"Ash3Phos" tydligt visa. Kunden EasyMining har utvecklat en metod för att återvinna rent fosfor ur den aska som återstår när avloppsreningsverken förbränner slam. Den återvunna fosforn kan sedan användas för tillverkning av konstgödsel.

COWI hjälper nu EasyMining att ta fram fullskaliga anläggningar för att metoden ska kunna användas i kommersiell drift. I detta uppdrag samverkar alla nödvändiga tekniska discipliner och slutresultatet blir en fullskalig driftsfärdig fabrik.

Viktiga fokusområden för industrisegmentet inom COWI är anläggningar för processindustri, skogsindustri, energi samt vattenrening.

– Vi hjälper helt enkelt våra kunder att förverkliga sina visioner; från fantastiska produktidéer till fungerande produktionsanläggningar”, säger Lars-Göran Sporre.

Nytt ledarskap utifrån teamet

Men åter till medarbetarna. Det sker nu flera spännande förändringar i företagets organisation. COWI går från ett traditionellt ledarskap till ett modernt teambaserat ledarskap. Ett noga sammansatt ledarteam delar upp ansvarsområdena mellan sig och utvecklar verksamheten tillsammans. Det resulterar bland annat i ökad stabilitet och att fler får chansen att göra karriär i bolaget inom det område man är mest intresserad av. COWI har fyra karriärspår och det går att utveckla sig inom områdena linjeledning, affärsutveckling, projektledning och specialist.

– Eftersom vi nu skapar flera nya roller finns det gott om utvecklingsmöjligheter i organisationen. Med andra ord är det nu ett utmärkt tillfälle att ansluta till COWI för att vara med på denna resa från starten, säger Linn Hansson.

Just nu söker COWIs Industridivision med hjälp av Intenso Teknikrekrytering bland annat en avdelningschef för bygg- och anläggningsindustri.

Läs om den lediga tjänsten här.