ANNONS

Innovativa produkter för framtidens industri

Carlo Gavazzi utvecklar och erbjuder effektiva automationslösningar, och en av företagets senare innovationer är en prisad portabel smart-konfigurator. Framöver väntar flertalet nya produkter som ska ge utökade möjligheter för industri 4.0.

Publicerad

I smarta industrier är protokollet IO-Link i regel standard. Fördelarna är många, dels kan man programmera egenskaper som förvalsräknarfunktion och detekteringsavstånd, men även via kommunikation läsa in kritiska data om drifttid, temperatur och andra faktorer som kan påverka driften i en anläggning.

– En del använder IO-Link för att få diagnostik kring de olika komponenterna, det gör att man exempelvis kan planera underhållet innan något går sönder. Andra väljer att utnyttja protokollets flexibilitet. Nya IO-Link 1.1 möjliggör exempelvis kloning av givar-inställningar, vilket avsevärt förenklar konfigureringen av nya sensorer, säger Fredrik Olsson, försäljning och marknadschef, Carlo Gavazzi.

Carlo Gavazzi erbjuder sedan tidigare induktiva och kapacitiva givare för IO-Link. En av företagets senaste lanseringar är en portabel konfigurator, eller programmeringsenhet, för IO-Link. Produkten har lovordats på marknaden och vunnit första pris i Automation Award 2019 inom kategorin ”Control Technology & System Solutions” bland annat tack vare sitt snabba, enkla och tydliga gränssnitt för att kunna programmera IO-link givare både på bänk och ute i fält utan PC.

Carlo Gavazzi planerar att lansera flertalet nya produkter framöver, bland annat fler serier av induktiva givare, fotoceller i miniatyrformat och ultraljudsgivare. Jens Hansson, produktchef på Carlo Gavazzi;

– Våra kommande robusta E1-godkända givare för fordonsapplikationer har de rätta egenskaperna för att pålitligt kunna integreras i olika slags mobila arbetsmaskiner, som till exempel detektering av kopplingar mellan fordon och släp, kran- och sopbilar, truckar och liknande.

En annan nyhet är att våra kompakta, tåliga och populära miniatyrfotoceller, PD30-serien, nu släpps även i IO-Link utförande, vilket möjliggör en mängd nya smarta funktioner, som till exempel programmerbart avstånd och hysteres, fullt konfigurerbara utgångar samt extern ingång, detektering av hastighet och längd, mönsterigenkänning och detektering av avvikelser samt loggningsfunktioner som till exempel drifttimmar, temperaturer och mycket mer! Läs mer här!

– En stor fördel är exempelvis om man behöver byta ut en defekt givare, vid installation av en ny givare får den automatiskt exakt samma egenskaper som den gamla, fortsätter Jens Hansson.

– IO-Link erbjuder stora möjligheter till att framtidssäkra sin smarta utrustning. Vi utökar vårt sortiment kontinuerligt med innovativa och nischade produkter, där ambitionen är att ge fler möjligheter till 4.0-industrier och framtidens automationslösningar, avslutar Fredrik Olsson.

Annonsinformation

Carlo Gavazzi utvecklar, tillverkar och marknadsför elektriska automationskomponenter för den globala marknaden. Företaget hjälper sina kunder med effektiva funktionslösningar och erbjuder ett brett sortiment av exempelvis sensorer, kontrollreläer, energimätare och mjukstartare.

Carlo Gavazzis ambition är att vara en långsiktig partner både för standardiserade- och skräddarsydda komponenter och system. Huvudkontoret ligger i Karlstad och företaget finns representerat med lokalkontor på flera platser i landet.

Läs mer om Carlo Gavazzi här

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till agency@nyteknikgroup.se