ANNONS FRÅN HÖRMANN

Hörmanns erbjudande: En svårslagen helhetslösning

När man köper portar och dockningsenheter från Hörmann kommer de även att vara med som projektledare vid installationen. En helhetslösning som med premiumprodukter och svårfunnen spetskompetens ger Hörmann ett svårslaget erbjudande.

Publicerad Uppdaterad

Det finns många problem som kan uppstå vid större nyproduktioner av fastigheter, inte minst om man ska handskas med produkter som kräver specialkunskap. Därför erbjuder Hörmann, som bland annat producerar dörrar, portar och dockningsenheter för godscentraler och lagerlokaler, en helhetslösning.

– När vi har sålt ett projekt går vi in som arbetsledare på plats. Vi vet hur våra produkter fungerar och kan vägleda våra montörer och samarbetspartners. Vi äger hela kedjan, säger Mikael Pettersson, projektchef på Hörmann.

Hörmann levererar portar och lastteknik till kunder inom industri och offentlig sektor, de säljer också dörrar och garageportar till privata konsumenter. Till viss del jobbar de med renoveringar och uppdatering av befintliga lokalers utrustning. Men det är framförallt nyproduktioner som är deras stora marknad och det är också här, i de stora projekten med upp mot hundratalet portar eller lastplatser, som Hörmanns egen montageorganisation kliver in.

– I och med att vi har allt inhouse, från produktion till installation, kan vi också agera projektledare när det är dags att bygga. Det är en förutsättning för att vi ska kunna sälja till så pass stora projekt. Vi har enbart premiumprodukter och det krävs spetskompetens för att handskas med dem, något som ofta är svårt för entreprenörer att få tag på. Vi måste kunna säkerställa att vi levererar en slutprodukt av högsta kvalité, säger Daniel Ramström, projektledare på Hörmann.

Att bygga fastigheter är en komplicerad process där mycket kan gå fel – inte bara vid installationen av portar eller dockningsenheter. Hörmann ser därför till att skapa en helhetslösning för projektet.

– Allt för ofta är det något oförutsett som sker, det är sällan som det går precis som man har planerat. Arbetet som projektledare innebär ofta att vara en problemlösare. Arbetet kräver mer eller mindre daglig närvaro på byggmöten och samordning mellan olika entreprenörer för att ge de bästa förutsättningar för alla inblandade, säger Mikael Pettersson.

Daniel Ramström fyller i:

– Med oss som projektledare slipper kunden ha flera kontaktpersoner från olika underleverantörer. Nu är det vi som samordnar och leder projektet via våra projektledare som dels ansvarar för Hörmanns personal och dels för våra samarbetspartners och andra underleverantörer – vi är spindeln i nätet genom hela processen.

FAKTA:

Hörmann Svenska AB grundades 1997 och är en del av Hörmann KG, Europas största leverantör och tillverkare av portar, portmotorer och dörrar. Idag är de cirka 120 anställda inom tre affärsområden, konsument, industri, montage & service och en av Sveriges ledande leverantörer av portlösningar till konsument och industri. Huvudkontor och lager ligger strategiskt placerat i Örebro – Sveriges logistiknav.

Läs mer här