ANNONS FRÅN HÖRMANN

Hörmann levererar efterfrågade säkerhetslösningar

Foto: Kicki Nilsson

För att behålla sin position som marknadsledare ser porttillverkaren Hörmann till att alltid ligga i framkant, och lyssna på vad deras kunder efterfrågar – oavsett om det handlar om säkerhet eller det smarta hemmet.

Publicerad Uppdaterad

För Hörmann, en av Europas främsta tillverkare av portar, är det naturligt att ständigt leta nya tekniska lösningar. Både för sin egen produktion, där deras tillverkningsanläggning i Tyskland drivs av 100 procent förnybar energi, och för sina produkter.

– I vårt arbete mot det smarta hemmet har vi bland annat utvecklat en app med vilken man kan styra dörrar och portar via sin mobiltelefon. Dessutom har vi utvecklat ett smart tillbehör som, för att undvika fuktskador, vädrar garaget automatiskt genom att öppna upp porten en aning längst upp vid taket när den känner av att luftfuktigheten blir för hög, säger Erik Rögardt, produktansvarig för konsumentprodukter på Hörmann.

För att undvika klämskador sparar motorn även information från de tre senaste användningarna för att veta vilken kraft som behövs för att manövrera porten.

– Märker den då av en förändring, att den stöter på någon form av motstånd, byter den genast riktning. Eftersom den alltid sparar ny information håller den sig också uppdaterad om de yttre förutsättningarna förändras, till exempel på grund av årstiderna, säger Erik Rögardt.

Är du intresserad av att veta mer om Hörmanns produktutbud? Klicka här.

Mekanisk låsning stoppar oinbjudna

En annan viktig säkerhetsaspekt är att ingen obehörig ska kunna komma in genom porten – oavsett om det är en industri- eller garageport. Tack vare en mekanisk låsning i skenan skapas en hävarmseffekt när någon försöker forcera Hörmanns portar.

– Vi har sett en ökad efterfrågan på högre säkerhetsgrad på våra portar de senaste åren och därför erbjuder vi en komplett lösning, säger Erik Rögardt.

– I dag säljer vi oftast projekt inom industrin där portarna har den högre säkerhetsgraden, klass 2, säger Cenneth Jälkemo, produktansvarig för industriprodukter på Hörmann.

Stänger ute biltrafik

Hörmann jobbar även med säkerheten i det offentliga rummet. För allmänna platser där man vill kunna skapa en fri passage för fotgängare och cyklister, samtidigt som man stänger ute bilar och lastbilar, har de olika typer av pollare. Pollare är fasta eller höj- och sänkbara cylindrar som är monterade i marken runt områden där man vill kunna kontrollera fordonstrafiken.

Läs mer om Hörmanns infartskontrollsystem här.

– Vi har flera varianter av pollare som passar allt från bostadsrättsföreningar till banker och ambassader. Vanligast är dock mellannivån som är bra för exempelvis torg eller runt idrottsevenemang. Väljer man att blanda fasta och rörliga pollare kan man skapa en infart till området som inte syns när den är stängd, eftersom alla enheter är identiska vilket ger en hög säkerhetsgrad, säger Cenneth Jälkemo.  

FAKTA:

Hörmann Svenska AB grundades 1997 och är en del av Hörmann KG, Europas största leverantör och tillverkare av portar, portmotorer och dörrar. I dag är de cirka 130 anställda inom tre affärsområden, konsument, industri, montage & service och en av Sveriges ledande leverantörer av portlösningar till konsument och industri. Huvudkontor och lager ligger strategiskt placerat i Örebro – Sveriges logistiknav.