ANNONS FRÅN SCANRECO

Hon blev headhuntad till Scanreco under pandemin

Radiostyrningsföretaget Scanreco växer stadigt trots det osäkra världsläget. En av företagets senaste talangvärvningar är Jonna Mykkänen som i sin roll som senior projektledare blivit en mycket viktig kugge i maskineriet.

Publicerad Uppdaterad

Jonna Mykkänen hade jobbat 13 år som projektledare på ett annat företag när hon blev headhuntad för en ny tjänst. Nu har hon varit Senior Project Manager på Scanreco sedan maj 2020 – och vet allt om hur det är att dyka rakt in i ett nytt teknikintensivt jobb mitt under en pandemi.

– Det har såklart märkts av att jag har klivit in i den här rollen under en tid av restriktioner, men man anpassar sig snabbt till en ny normalitet. Jag har blivit väl omhändertagen och lyckats lära känna mina kollegor trots att vi inte har träffats lika mycket som vi skulle gjort i normala fall, säger Jonna Mykkänen.

Fungerar som spindeln i nätet

Scanreco AB är ett väletablerat elektronikföretag som sedan 80-talet utvecklar, producerar och marknadsför egenutvecklade trådlösa styrsystem för kranar och maskiner. Kunderna är några av världens ledande kran- och maskintillverkare. Jonna Mykkänens uppgift som senior projektledare är att driva arbetet med att utveckla och optimera produkter från start till mål.

– Jag fungerar som en spindel i ett stort nät – jag dyker ner i detaljerna av en uppdragsbeskrivning och skapar en plan för hur vi ska ta oss an uppdraget. Jag ser till att involvera tvärfunktioner som behövs under produktutvecklingen och försöker underlätta för alla berörda specialistområden, säger hon.

När Jonna Mykkänen kom till Scanreco fick hon ärva en rad projekt och blev därför en viktig del av företaget direkt. Hon har lyckats komma in sitt nya sammanhang väl, trots utmaningen med periodvis arbete hemifrån på grund av pandemin. Det märks att Scanreco värdesätter en bra onboardingprocess oavsett yttre omständigheter, menar Jonna Mykkänen.

Arbetsgivare med förståelse för privatlivet

Hon kom direkt från föräldraledighet när hon hoppade på sin nya tjänst. Det var därför viktigt att jobbet på Scanreco gick att kombinera med att vara småbarnsförälder.

– Min chef visade tydligt att det inte är något problem att jobba på Scanreco och samtidigt vara förälder. Jag vet att många småbarnsföräldrar upplever att arbetsgivaren ser det som besvärligt med föreskolehämtningar och vabb, men Scanreco anser att om vi medarbetare mår bra så kommer företaget också må bra, säger Jonna Mykkänen och fortsätter:

– Jag har helt enkelt hamnat i ett härligt och lösningsorienterat gäng, och på en arbetsplats där jag ser att jag kan utvecklas både professionellt och som person.

Annonsinformation:

Scanreco har en lång erfarenhet av att utveckla professionella radiokontrollsystem. Företaget grundades 1984 i Södertälje. I dag levererar Scanreco sina produkter till stora OEM-företag över hela världen. Genom ett starkt nätverk av dotterbolag och distributörer utomlands arbetar Scanreco även tillsammans med mindre aktörer inom olika maskinbranscher. 2019 omsatte företaget runt 450 miljoner kronor och hade cirka 200 anställda globalt. Läs mer här.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till brandarena@nyteknikgroup.se.