ANNONS FRÅN SANDVIK

Han bidrar med internationell spetskompetens

Carlos Bernuy-López, specialist inom grön vätgas, elektrolys och bränsleceller på Sandvik.

Inom Sandviks organisation för Strategic Research bedrivs forskning som hjälper industriföretag att ta steget in i framtiden. Med internationella experter på plats i Sandviken utmanas de traditionella arbetsmetoderna.

Publicerad Uppdaterad

Carlos Bernuy-López är spanjoren som tillsammans med sin fru lämnade hemlandet för Skandinavien, för att till slut hamna i Sandviken och på Sandvik – den globala industrikoncernen inom gruv- och bergbrytning, metallbearbetning och materialteknik.

Sedan tre år tillbaka är Carlos Bernuy-López en viktig del av Sandviks R&D-organisation, där han arbetar som specialist inom grön vätgas, elektrolys och bränsleceller. Grön vätgas producerad med förnybar energi och den energiomvandlande bränslecellen spås bli viktiga pusselbitar i övergången från fossila till förnybara bränslen. Sandvik har utvecklat en viktig komponent för massproduktion av bränsleceller, ett så kallat belagt bandstål, och kan alltså även bidra med internationell expertis inom just det här området.

Viktig del i värdekedjan
– På Sandvik tillverkar vi inte bränslecellerna, men vi är en viktig del i en större värdekedja. Våra kunder berörs i allra högsta grad av omställningen till förnybara energikällor, och därför behöver Sandvik ha expertis och förståelse för detta. Som specialist bildar jag mig en förståelse för tillämpningen av våra produkter och kan bidra med lösningar på kundernas problem, säger Carlos Bernuy- López, Senior ingenjör inom bränsleceller.

Sandviks verksamhet genomsyras av internationalisering. På Carlos Bernuy-Lopéz avdelning kommer 20 procent av alla medarbetare från andra länder än Sverige. En avgörande del i att pusha företaget mot framtiden, tror Carlos Bernuy-López.

– För att vara konkurrenskraftig på en global marknad tror jag att det är en fördel att ha olika nationaliteteter representerade på sitt företag, särskilt på forsknings- och utvecklingsavdelningen. Det handlar om att skapa en öppenhet kring vad som händer runt omkring, och ta vara på det som kan lyfta företaget, säger han.

Hittade ett bättre liv i Sverige
Under Carlos Bernuy-López tre år i Sverige har den största utmaningen varit att lära sig det svenska språket. Men att göra sig förstådd på jobbet är inga problem, eftersom engelska är huvudspråket på Sandvik. Han känner att han hittat rätt, och är glad över att få jobba på en arbetsplats som vill och vågar investera i kompetens som hans egen.

– För mig handlade flytten till Skandinavien om att hitta ett bättre liv med bättre jobbmöjligheter än vad som fanns i Spanien. På Sandvik är R&D-organisationen akademiskt förankrad, här finns verkligen en vilja att bedriva framstående forskning, säger Carlos Bernuy-López.

Annonsinformation:

Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern med omkring 40 000 anställda med ett starkt fokus att förbättra kunders produktivitet, lönsamhet och hållbarhet. Verksamheten är baserad på unik kompetens inom materialteknik, omfattande kunskap om industriella processer och nära samarbete med kunder. Sandvik investerar kontinuerligt inom forskning och utveckling, vilket bidragit till företagets världsledande position.

Läs mer här: www.sandvik.com

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till brandarena@nyteknikgroup.se.